SA OVAKVIM PRIJATELJIMA NEPRIJATELJ TI NE TREBA Penzioner umro od korone nakon što su ga antivakseri nagovorili da ode iz bolnice
Foto: Printscreen/Twitter

UBIĆE TE, DŽO!

SA OVAKVIM PRIJATELJIMA NEPRIJATELJ TI NE TREBA Penzioner umro od korone nakon što su ga antivakseri nagovorili da ode iz bolnice

Planeta -

Jednog penzionera iz Irske, koji je bio zaražen koronom, "spasao" je italijanski antivakser, samo da bi umro nekoliko dana kasnije od kovida.

Pacijenta obolelog od kovida, Džoa Mekarona (67) iz mjesta Danglo, njegovi "prijatelji" antivakseri ubedili su da u utorak, 14. septembra napusti Univerzitetsku bolnicu Lederkeni.

Dva dana kasnije njega su hitno vratili u bolnicu jer je imao ozbiljnih problema a disanjem i Mekarona je preminuo nedelju dana kasnije, 24. septembra.

U snimku koji je kružio internetu, vidi se Džo kako se bori da udahne vazduh dok se njegov "prijatelj" antivakser, Italijan Antonio Muredu svađa sa lekarima i potom ga izvodi iz bolnice i vodi kući.

Antonio, vlasnik restorana i bivši vojnik, tvrdio je da su Džoa prisilno smestili na odeljenje invenzivne nege i da su oni (antivakseri) tu da ga spasu jer će ga lečenje ubiti.

U snimku se čuje kako kaže: "Ako ostaneš ovdje, j**eno će te ubiti, Džo."

Video koji je Antonio snimio i kasnije objavio na Tviteru prikazuje žustru prepirku između Džoa i medicinskog osoblja pre nego što je napustio bolnicu, dok ga osoblje upozorava da bi kod kuće mogao da umre, prenosi Dejli mejl.

Na snimku se vidi jedan neidentifikovani lekar kako se naginje da porazgovara sa Džoom koji sedi u invalidskim kolicima i teško diše i koga lekar upozorava da bi napuštanje bolnice moglo da bude opasno po njega.

"Imate pravo da odlučite šta želite da raditi, ali mislim da on (Antonio) nije u pravu. Jedva dišete. Želimo da ostanete kako bi vam pomogli", govori mu lekar.

Antonio se ubacuje govoreći: "Ako ostaneš ovde, j**eno će te ubiti, Džo", i optužuje medicinsko osoblje da je i pre "ubijalo ljude".

Lekar nastavlja da priča sa Džoom i govori mu da je jako zabrinut za njega i da želi da ostane u bolnici. "Mislim da je ono što on govori veoma opasno i pogrešno i mislim da vam ugrožava život", rekao je lekar Džou o Antoniju.

"Bolest koju imate je vrlo teška. Neću da vas lažem, mogli biste da umrete. Ali bolnica vam je najbolja opcija jer ovde imamo kiseonik i svu potrebnu negu", rekao je lekar.

Na to se ubacuje Antonio tvrdeći da lekari "lažu" i da je Džou "bolje da umre kod kuće nego ovde... umreće sa nama".

Džo, inače bivši radijski DJ, nakon toga je napustio bolnicu i vratio se kući, gde mu se stanje pogoršalo.

Antonio je "spašavanje" izveo uz pomoć članova Informaciinig centra opšteg prava, a u jednom snimku objavljenom nakon što je Džo napustio bolnicu, tvrdio je da je ovaj zatražio njegovu pomoć.

Nakon što je Džo u četvrtak ujutro ponovno primljen u bolnicu, njegova supruga Una, sa kojom je u braku 38 godina, obratila se u ime cele porodice i kritikovala postupke njegovih "nepromišljenih" prijatelja. U saopštenju se navodi da želi da se zahvali osoblju bolnice i izbini zbog akcija Džoovih takozvanih lakomislenih prijatelja. "Oni ni na koji naćin nisu pomogli Džoovom oporavku. Želeli bismo sve da podstaknemo da slušaju savete lekara", navodi se u saopštenju porodice.

Nakon što su ga ponovno primili u bolnicu, Džoa su stavili na respirator i on je u petak preminuo, a da čitavo vreme nije došao svesti.

Sahranjen je u nedelju, 26. septembra a Ajriš Miror prenosi da je tokom službe najmanje pet osoba zamoljeno da napusti crkvu jer nisu nosili masku.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track