SAMO ZA NAJHRABRIJE: U Njujorku otvoren neboder kojem su poslednja četiri sprata od stakla! VIDEO
Foto: Profimedija

ADRENALINSKI ŠOK

SAMO ZA NAJHRABRIJE: U Njujorku otvoren neboder kojem su poslednja četiri sprata od stakla! VIDEO

Planeta -

Nova zgrada u srcu Menhetna, koja ima 77 spratova i čija je izgradnja koštala 3,3 milijarde dolara, mamac je za one koji se ne plaše visine

Lift je u potpunosti od stakla Uživanje u pogledu na Njujork
Lift je u potpunosti od stakla Uživanje u pogledu na Njujorkfoto: Profimedija

Željni ste adrenalina i ne plašite se visine? Onda je novootvoreni neboder Van Vanderbilt (One Vanderbilt) u srcu Menhetna u Njujorku pravo mesto za vas. Zgrada koja ima 77 spratova i čija je izgradnja koštala 3,3 milijarde dolara ima poslednja četiri sprata izgrađena od stakla.

Cena avanture 39 dolara

Šetnja po ovim spratovima izgleda kao da lebdite nad Velikom jabukom i uopšte ne čudi što se osmatračnice s kojih puca neverovatan pogled na poznatu aveniju Medison nazivaju "levitacija". Da bi ugođaj posetiocima bio potpun, tu su brzi stakleni liftovi, koji će vas do 364 metra visine odvesti za svega 42 sekunde. Zgrada Van Vanderbilt visoka je čak 427 metara. Neboder će početi da prima turiste od 21. oktobra, a cena ulaznice za nezaboravan doživljaj i verovatnu vrtoglavicu biće 39 dolara.

Vrtoglavica zagarantovana Sprat dole, sprat gore
Vrtoglavica zagarantovana Sprat dole, sprat gorefoto: Profimedija

- Mi ćemo posetiocima pružiti najbolji i najfascinantniji pogled na Njujork. Turistička industrija se obnavlja i sada je idealno vreme da se spoje zadivljujući pogled i jedinstven umetnički doživljaj - rekao je Mark Holidej, prvi čovek kompanije koja je izgradila neboder.

Pogled spolja Spratovi od stakla i terasa
Pogled spolja Spratovi od stakla i terasafoto: Profimedija

Audio-vizuelna instalacija

Na vrhu nebodera je postavljena i posebna audio-vizuelna instalacija nazvana "Vazduh", u kojoj posetioci prolaze prostorijama od ogledala u kojima se kroz podove, plafone i zidove reflektuju najpoznatiji simboli grada. Za ovu postavku pobrinula se kompanija "Kenzo didžital", koja radi audio-vizuelne projekcije za muzičke zvezde, modne revije i galerije.

Kurir/A.P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track