AMERI SVE MANJE VOLE DŽOA: Bajdenov rejting na istorijskom minimumu, čak ga se i neopredeljeni odriču! VIDEO
Foto: EPA / Yuri Gripas / POOL, Shutterstock

nepokolebljiv

AMERI SVE MANJE VOLE DŽOA: Bajdenov rejting na istorijskom minimumu, čak ga se i neopredeljeni odriču! VIDEO

Planeta -

Dok se njegova agenda na Kapitol Hilu, popularnost predsednika Džoa Bajdena među običnim Amerikancima postaje sve manja.

Rejting Bajdenovog odobrenja pao je na 38 odsto, prema anketi Univerziteta Kvinipak objavljenoj u sredu. To je pad u odnosu na 42 odsto pre tri nedelje i sa visokih 50 odsto sredinom februara.

"Manjak poverenja, sumnja u liderstvo i osporen u pogledu sveukupne sposobnosti, predsednik Bajden je udaran sa svih strana jer njegov rejting odobravanja nastavlja da pada na nivo koji nije viđen od stroge kontrole Trampove administracije", rekao je Tim Maloj, analitičar na Univerzitetu Kvinipak.

Dok anketa Kvinipak procenjuje da je Bajden na istorijski niskom nivou, analiza različitih anketa kompanije 538 pokazuje da njegov rejtong ostaje na 44 odsto. To je šest bodova više od ankete Kvinipaka.

Dok Bajden održava divlju popularnost među demokratama - oko 80 odsto odobrava posao koji radi - njegov rejting među republikancima i nezavisnim kandidatima, koji čine najveći deo uzorka, porastao je, prema Kvinipeku.

Oko 32 odsto nezavisnih odobrava Bajdenov posao predsednika. Njegov rejting odobravanja među republikancima je samo 4 odsto.

Ispitanici su osudili njegovo postupanje sa povlačenjem iz Avganistana, a samo 28 odsto je reklo da je povlačenje pravi potez. Prema anketi, imao je negativno odobrenje za rukovanje vojskom, porezima, spoljnom politikom, imigracijom i meksičkom granicom.

Bajden je takođe u poslednjoj anketi postigao niske rezultate po dva ključna pitanja: kako se nosi sa pandemijom korone i ekonomijom. Oko polovine ispitanika reklo je da ne odobrava način na koji se borio sa koronavirusom, a 55 odsto ne odobrava njegovo upravljanje ekonomijom.

Anketa je obuhvatila 1.326 odraslih osoba od 1. do 4. oktobra. Njegova greška je bila 2,7 procentnih poena.

Kurir.rs/Ju-Es-Ej Tudej

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja