OVO JE MOGUĆ UZROK PADA AVIONA U RUSIJI Letelica puna padobranaca pala nakon poletanja, objavljeni stravični snimci!
Foto: Profimedia

TRAGEDIJA

OVO JE MOGUĆ UZROK PADA AVIONA U RUSIJI Letelica puna padobranaca pala nakon poletanja, objavljeni stravični snimci!

Planeta -

Piloti aviona Let L-410 Turbolet prijavili su kvar na levom motoru pre nego što se letelica danas srušila u Tatarstanu, rekao je predsednik Tatarstana Rustama Minihanov dok je bio na mestu pada aviona.

-Prema podacima do kojih sam došao, avion je poleteo i na nadmorskoj visini od 70 metara piloti su prijavili da je otkazao levi motor i zatražili hitno sletanje. Kao što vidimo, let nije dugo trajao", rekao je Minihanov dodajući da su piloti pokušavali da izbegnu naselja , skrenuli su levo i pokušali da slete, prenosi TASS.

Avionska Nesreća, avion
foto: Profimedia

-Ali, očigledno, visina to nije omogućila, rekao je predsednik Tatarstana.

Možda je ptica bila uzrok kvara levog motora aviona L-410 koji se srušio danas u Tatarstanu, rekao je novinarima načelnik okruga Menzelinsk u Tatarstanu Aidar Salakhov.

-Za sada, preliminarna verzija je da je nešto možda ušlo u motor, bilo ptica ili nešto drugo. Levi motor je otkazao, rekao je Salakhov.

Raniji izveštaji su govorili da je pokrenut krivični postupak zbog ''kršenja pravila bezbednosti i rada aviona, uzrokujući smrt dve ili više osoba zbog nemara''..

Avion se srušio u nedelju oko 9.10 sati po moskovskom vremenu u okrugu Menzelinsk u Tatarstanu. U letelici su bila dva pilota i 20 padobranaca. Šesnaest ljudi je poginulo u nesreći, a šest je povređeno.

Kurir.rs/TASS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track