FILIPINSKI PREDSEDNIK PONOVO ŠOKIRA Duterte hoće da predvodi akciju: Uđimo u njihove kuće i vakcinišimo ih dok spavaju, kraj priče
Foto: Profimedia / Rouelle Umali / Xinhua

neverovatna ideja

FILIPINSKI PREDSEDNIK PONOVO ŠOKIRA Duterte hoće da predvodi akciju: Uđimo u njihove kuće i vakcinišimo ih dok spavaju, kraj priče

Planeta -

Predsednik Filipina Rodrigo Duterte predložio je da ljude koji i dalje oklevaju da prime vakcinu protiv korona virusa treba vakcinisati dok spavaju.

"Znam da mnogi još ne žele da se vakcinišu i oni predstavljaju problem. Zato, uđimo u njihove kuće i vakcinišimo ih dok spavaju. Kraj priče", predložio je Duterte u televizijskom obraćanju, poručujući da će "predvoditi akciju", prenosi Tass.

On je istakao da je pored imunizacije važno nositi i maske i držati socijalnu distancu jer samo te mere mogu da spreče širenje korona virusa u zemlji.

Na Filipinima je do sada dato skoro 50 miliona doza vakcina protiv korona virusa različitih proizvođača.

Potpuno je imunizovano više od 23 miliona ljudi, a vlasti se nadaju da će do kraja godine imunizovati do 70 miliona od 111,5 miliona stanovnika.

Tražio zatvorske kazne za one koji se ne pridržavaju karantina

Duterte je ranije tražio usvajanje zakona koji bi omogućio kazne zatvora za one koji krše karantin.

Takođe je rekao da učesnici masovnih događaja treba da idu u zatvor.

Početkom juna Duterte je rekao da će protiv onih koji su svesni da su kovid pozitivni, ali krše mere, zaražavaju druge i izazivaju smrt biti podignute optužnice za ubistvo.

Do sada je na Filipinima korona virusom zaraženo 2,67 miliona ljudi, od kojih je oko 39.600 preminulo.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track