NAPAD U BRITANIJI: Preminuo poslanik koga je više puta izbo napadač dok je držao govor u crkvi
Foto: EPA/STRINGER

užas

NAPAD U BRITANIJI: Preminuo poslanik koga je više puta izbo napadač dok je držao govor u crkvi

Planeta -

Britanski poslanik iz redova konzervativne stranke, ser Dejvid Ejms, napadnut je danas dok je držao govor u crkvi u gradu Li-On-Si.

Kako prenosi Skaj njuz, nepoznati muškarac prišao je Ejmsu, koji predstavlja Sautend Vest u Eseksu, dok je držao govor i više puta ga izbo nožem.

Britanski mediji prenose da je Ejms, kome su odmah u pomoć pritekli okupljeni i koji je prebačen bolnicu, podlegao povredama.

Policija Eseksa objavila je da su uhapsili napadača.

Skup izbornog okruga redovan je događaj na kojem se poslanici sastaju sa biračima kako bi sa njima razgovarali o problemima koje je potrebno razmotriti u parlamentu.

Ejms je prvi put izabran u parlament kao predstavnik Basildona 1983. godine.

Potom se kandidovao na izborima u Sautend Vestu 1997. godine. Bio je ljubitlej životinja i protivnik abortusa, takođe se zalagao za Bregzit.

Sličan incident se, inače, dogodio i 2010. godine kada je poslanil laburista Stiven Tims preživeo napad nožem u kancelariji svoje izborne jedinice.

Takođe, zastupnik liberalnih demokrata Najdžel Džouns je za dlaku izbegao smrt nakon što je napadnut samurajskim mačem 2000. godine, podsećaju mediji.

Laburiskinja Džo Koks preminula je 2016. godine u napadu desničarskog teroriste.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja