AUSTRALIJSKI POLICAJCI ODBILI VAKCINU: 40 službenika suspendovano, a možda im preti i otkaz! VIDEO
ilustracija, Foto: Profimedia

drastično

AUSTRALIJSKI POLICAJCI ODBILI VAKCINU: 40 službenika suspendovano, a možda im preti i otkaz! VIDEO

Planeta -

U australijskoj državi Viktorija, više od 40 policajaca suspendovano je zbog odbijanja da se vakcinišu protiv korone. Preti im i mogućnost otkaza.

Naime, u toj zemlji je uvedena obavezna vakcinacija za mnoge državne i privatne delatnosti. Samo oni zaposleni koji se ne mogu vakcinisati zbog zdravstvenih problema izuzeti su od ove odredbe, piše Gardijan.

Policijska stanica Viktorija potvrdila je u ponedeljak da 34 policajca i devet zaštitara nisu ispoštovali nalog za vakcinaciju koji su izdali nadležni organi. Oni su suspendovani i preti im naknadna disciplinska mera, odnosno mogu biti otpušteni.

U ponedeljak su u Viktoriji prijavljena 1903 nova slučaja koronavirusa, a još sedam osoba je umrlo od posledica infekcije kovidom. Skoro 90 odsto populacije ove države starije od 16 godina primilo je prvu dozu vakcine.

Šesta po redu blokada u širem području Melburna završava se u četvrtak u 23:59. Odluka o ukidanju karantene doneta je jer je 70 odsto građana potpuno vakcinisano.

Domaćinstvima će od petka biti dozvoljeno okupljanje do 10 ljudi, policijski čas će biti ukinut i neće biti ograničenja kretanja unutar gradskog područja. Biće otvoreni i kafići i restorani, sa dozvoljenim boravkom do 20 vakcinisanih gostiju u zatvorenim delovima ugostiteljskih objekata.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track