Najnovije vesti

NEPRIKLADNO RODITELJSKO OBRAZOVANJE: Kina razmatra kažnjavanje roditelja zbog lošeg ponašanja dece
Foto: SOPA Images / Sipa Press / Profimedia

prevaspitavanje

NEPRIKLADNO RODITELJSKO OBRAZOVANJE: Kina razmatra kažnjavanje roditelja zbog lošeg ponašanja dece

Planeta

Kineski parlament razmotriće zakon o kažnjavanju roditelja ako se njihova deca "jako loše ponašaju" ili počine kazneno delo.

Prema novom nacrtu zakona o porodičnom vaspitanju, u slučaju vrlo lošeg ili kriminalnog ponašanja dece, njihovi staratelji će dobiti opomenu i moraće da prođu kroz programe roditeljskog obrazovanja.

"Postoje mnogi razlozi zbog kojih se adolescenti loše ponašaju, ali je glavni je uzrok neprikladno roditeljsko obrazovanje", rekao je Cang Tievei, portparol Odeljenja za zakonodavna pitanja pri Nacionalnom narodnom kongresu (NPC).

Nacrt zakona, koji će ove nedelje razmotriti NPC, takođe poziva roditelje da svojoj deci obezbede vreme za odmor, igru ​​i vežbanje.

Kina je ove godine krenula u oštru borbu protiv zavisnosti mladih od onlajn igrica.

Tako je tokom poslednjih nekoliko meseci, kinesko Ministarstvo obrazovanja ograničilo vreme igranja igrica na internetu za mlade na samo jedan sat u petak, subotu i nedelju.

Vlasti su takođe, zabrinute zbog velikog akademskog opterećenja dece, smanjile količinu domaćih zadaća i zabranile vanškolsko podučavanje glavnih predmeta tokom vikenda i praznika,.

U isto vreme su pozvale kineske mladiće da budu manje "ženstveni" i "muževniji" , a škole da više promovišu sportske aktivnosti, poput fudbala.

Kurir.rs/Agencije

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja