Najnovije vesti

PRONAĐENI LJUDSKI OSTACI PORED LIČNIH STVARI DEČKA UBIJENE GABI: Policija i dalje traga za nestalim Brajanom
Foto: North Port Police Department / Zuma Press / Profimedia

misterija

PRONAĐENI LJUDSKI OSTACI PORED LIČNIH STVARI DEČKA UBIJENE GABI: Policija i dalje traga za nestalim Brajanom

Planeta

Ljudski ostaci pronađeni su pored ličnih stvari Brajana Laundrija, verenika ubijene Amerikanke Gabi Petito.

Neimenovani visoki policijski zvaničnik rekao je za NBC Njuz da su ljudski ostaci pronađeni u rezervatu Karlton u američkoj državi Florida, na lokaciji koja je ranije bila pod vodom.

Ranije je objavljeno da su na tom mestu pronađene lične stvari koje pripadaju Brajanu Laundriju, ali još uvek nema potvrde da su pronađeni ljudski ostaci njegovi.

Policija ga traži već neko vreme

Naime, policija već neko vreme traga za Laundrijem zbog moguće povezanosti sa nestankom ili ubistvom Gabi Petito.

Gabi Petito
foto: Instagram/gabspetito

Advokat porodice Laundri, Stiven Bertolino, potvrdio je da je u rezervatu pronađeno nekoliko predmeta koji pripadaju Brajanu Laundriju.

Petito je zadavljena

"Nakon pretraživanja staze koji je Brajan Laundri voleo da posećuje, pronađeno je nekoliko njegovih predmeta. Trenutno policija vrši detaljniju pretragu područja", rekao je Bertolino.

Gabi Petito, Brajan Laundri
foto: Instagram/gabspetito

Telo Gabi Petito pronađeno je 19. septembra u Nacionalnom parku Grand Teton u Vajomingu, koje je Petito posetila sa verenikom. Obdukcijom je utvrđeno da je Petito zadavljena, a njeno telo je tri do četiri nedelje bilo na mestu gde je pronađeno.

Кo je Gabi Petito?

Кrajem juna, Gabbi je sa verenikom Brajanom krenula na put iz svog rodnog grada na Long Ajlendu u Njujorku. Svoj put beležili su objavama na društvenim mrežama.

Putovanje je u početku trebalo da traje četiri meseca, ali Brajan se vratio sam na Floridu početkom septembra da bi 14. septembra nestao nakon što je rekao da ide na planinarenje.

Šta se desilo?

Još uvek nije jasno šta se dogodilo kada su Gabi i kasnije Brajan nestali, ali neki detalji su se pojavili poslednjih nedelja. Policija u gradu Moab u južnoj Juti pozvana je 12. avgusta zbog mogućeg incidenta koji je uključivao nasilje jednog para.

0633550388, Gabi Petito
foto: EyePress via AFP / AFP / Profimedia

Na snimcima policijske kamere vidi se kako Gabi plače i žali se policiji na svoje mentalno zdravlje. Takođe je rekla da se par češće svađao. U policijskom izveštaju o incidentu navodi se da je Brajan tvrdio da ga je Gabi udarila nakon svađe. Policajci su im preporučili da prenoće odvojeno, ali nisu podnosili prijave. Još se ne zna šta se dalje dogodilo.

Porodica Gabi Petito rekla je da je poslednji put bila u kontaktu sa njom poslednje nedelje u avgustu, a policija veruje da je u to vreme bila u Nacionalnom parku Grand Teton u Vajomingu. Tamo je sredinom septembra FBI pronašao njeno telo.

Gabi Petito
foto: Instagram/gabspetito

Advokat njene porodice, Ričard Staford, rekao je da je porodica poslednju poruku primila 30. avgusta, ali da veruju da poruku nije napisala ona. On je istakao da je Gabi razgovarala sa njenom majkom putem video poziva 24. avgusta, kada joj je rekla da kreću prema parku Grand Teton. Dan kasnije razmenili su nekoliko poruka i porodica veruje da su već bili u Vajomingu. Tada je Gabi objavila poslednju fotografiju na društvenim mrežama.

Sledeći kontakt je bio 27. avgusta i porodica veruje da je Gabi u to vreme još bila u Nacionalnom parku Grand Teton, a poslednja poruka koju su primili bila je 30. avgusta, koja je glasila: "Nema signala u Josemiteu." Кako je advokat rekao, sumnjaju da je to uopšte poslala Gabi.

Šta se zna o Brajanu?

Porodica je prijavila njegov nestanak tokom vikenda sredinom septembra, rekavši da je otišao na planinarenje 14. septembra i da se nikada nije vratio. Pre nego što je nestao, policiji nije dao nikakve informacije. Кada se vratio bez verenice, nije kontaktirao ni njenu porodicu ni policiju.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track