UGOVOR SA ĐAVOLOM POTPISAO SVOJOM KRVLJU: Husein je mučki ubio sestre i obećao "Luciferu" još mrtvih devojaka u zamenu za džek pot
Foto: AP / Metropolitan Police, Printscreen/Youtube

slučaj koji je zgrozio britaniju

UGOVOR SA ĐAVOLOM POTPISAO SVOJOM KRVLJU: Husein je mučki ubio sestre i obećao "Luciferu" još mrtvih devojaka u zamenu za džek pot

Planeta -

Tinejdžer iz Velike Britanije koji je ubio dve sestre jer je verovao da je sklopio "pakt sa đavolom", osuđen je na najmanje 35 godina zatvora.

Danjal Husein (19) nikada zapravo nije otkrio sveoje motive za ovaj zločina, ali su detektivi u njegovom domu pronašli rukom pisani "ugovor“ sa "moćnim kraljem Lucifugeom Rofokalom“ u kojem je obećao da će žrtvovati žene u zamenu za veliki dobitak na lutriji. Husein se na tom "ugovoru" potpisao svojom krvlju.

Danjel Husein
foto: Youtube / Metropolitan Police

Izbezumljen, Husein je izbo nožem sestre Bibu Henri i Nikol Smolman dok su plesale same u parku kasno uveče, nakon žurke sa prijateljima tokom lokdauna u junu 2020. na kojoj su slavile Bibin 46. rođendan.

Husein je negirao ubistvo, ali nije dao iskaz i osuđen je nakon suđenja u julu, a kazna je odložena na osnovu psihijatrijskih izveštaja.

Nikol Smolman, Biba Henri, ubijene sestre
foto: AP / Metropolitan Police

Nakon izricanja presude, majka ubijenih sestara Mina Smolman, rekla je da je pravda zadovoljena za njene "prelepe devojke", ali je obećala da će sprečiti da Husein ikada bude pušten iz zatvora.

Husein se na izricanju presude zbog kovida pojavio putem video linka iz zatvora Belmarš, a sudija Vipl osudila ga je na doživotnu robiju sa minimalnom kaznom od 35 godina.

Ona je Huseinu rekla: "Pronašao si ove dve žene. Nisi ih poznavao. Iznenadio si ih, prestravio, i ubio ih."

U vezi sa paktiom sa đavolom, sudija je rekla da je suigurna da je Husein izvršio ova dva ubistva kao nagdbu u zamenu za bogatstvo i moć.

"Koliko god nam se činio bizarnim ovaj "pakt" on je u to verovao" dodala je ona.

Problematično dete

Husein je bio problematično dete koje je odrastalo u južnom Londonu i sa 15 godina nastavnici su ga uputili na vladin program za borbu protiv ekstremizma "Prevent" nakon što je otkriveno da pristupa krajnje desničarskoj propagandi na školskim računarima.

Programa deradikalizacije je napustio tri godine kasnije; Međutim, nakon ubistava, istražitelji su otkrili da je na internetu ulazio na satanističke forume i istraživao desničarsku ideologiju.

Danjel Husein
foto: Youtube / Metropolitan Police

U junu prošle godine, tokom lokdauna, naišao je na svoje žrtve u parku na Vembliju, u severnom Londonu. Sestre su ostale nakon što je pao mrak, puštajući muziku i oplešući i nakon što su se njihovi gosti razišli.

Husein je ubo Nikol 28 puta, a Bibu osam puta pre nego što je pobegao sa lica mesta. Tokom napada se posekao, a njegovi DNK i CCTV snimci su doveli policiju do njega mesec dana kasnije.

U "ugovoru" koji su detektivipronašli u njegovoj spavaćoj sobi, Husein je obećao da će ubijati najmanje šest žrtava svakih šest meseci "sve dok sam slobodan i fizički sposoban" i rekao da će "žrtvovati samo žene".

Zauzvrat bi dobio na super džek pot na lutriji Mega Milions i očekivao plodne nagrade uključujući "bogatstvo i moć". U narednioh 10 dana nakon ubistava Husein je potrošio 160 funti na srećke.

Mina Smolman
foto: AP / Stefan Rousseau / PA

Govoreći o Huseinovom ponašanju na sudu, gospođa Smalman je rekla:

"Sve je ovo samo predstava. Ništa njemu ne fali, on je samo odvratno ljudsko biće. On je pokvareno ljudsko biće koje bi, da nije uhvaćen, još četiri porodice zavio u crno" rekal je.

Kurir.rs / Sky news,

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track