LJUDSKA GREŠKA U SLUČAJU NESTANKA GABINOG DEČKA: Nadali smo se da je to bila smicalica i da ćemo ga naći skrivenog u spavaćoj sobi
Foto: Octavio Jones / Getty images / Profimedia

i dalje nema mnogih odgovora

LJUDSKA GREŠKA U SLUČAJU NESTANKA GABINOG DEČKA: Nadali smo se da je to bila smicalica i da ćemo ga naći skrivenog u spavaćoj sobi

Planeta -

Šef policije u Nort Portu rekao je da je "ljudska greška" dovela do toga da je tim koji nadgleda nadzorne kamere pomešao Brajana Laundrija sa njegovom majkom Robertom.

Policijski službenici bili su ubeđeni da su na snimcima uočili Brajana kako se vraća u dom svojih roditelja, nekoliko dana nakon što je prijavljen nestanak blogerke Gabi Petito. Kasnije je utvrđeno da se na spornom videu nalazi njegova majka Roberta, prenosi Independent.

Nakon ovih informacija policija veruje da je u to vreme Brajan već bio mrtav.

Gabi Petito, Brajan Laundri
foto: Instagram/gabspetito

Tod Garison, šef policijske stanice rekao je da je važno da javnost bude upućena u nove rezultate istrage.

"Kao vođa istraživačkog tima, šta ja mogu da uradim? Da li treba da prećutim nove informacije do kojih smo došli? Ne, građani žele da budemo transparentni i iskreni prema njima. Dogodila se greška, to je tačno, ali ja kao vođa, još uvek stojim iza svog tima", rekao je Garison na konferenciji za medije.

0633337915, Brajan Laundri, Gabi Petito
foto: The Moab Police Department / Zuma Press / Profimedia

Brajanovi roditelji prijavili su policiji njegov nestanak 17. septembra.

"Kada smo otišli u njihov dom nakon prijave roditelja, verovali smo da ćemo pronaći Brajana sakrivenog u spavaćoj sobi. Nadao sam se da je to bila smicalica, ali nije bila", rekao je šef policije.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track