KRVAVA NOĆ VEŠTICA ŠIROM SAD: 12 ubijeno, 52 povređeno u 11 vatrenih obračuna za vikend
Foto: Shutterstock

Nasilje ne posustaje

KRVAVA NOĆ VEŠTICA ŠIROM SAD: 12 ubijeno, 52 povređeno u 11 vatrenih obračuna za vikend

Planeta -

Na zabavi povodom Noći veštica u Ilinoisu je došlo do pucnjave u kojoj su dve osobe poginule, a više od deset je povređeno. Ovo je samo jedna od 11 masovnih pucnjava u SAD tokom vikenda za Noć veštica, u kojima je 12 ljudi poginulo, a 52 povređeno, prenosi CNN.

Tokom pandemije, broj pucnjava u SAD dodatno je porastao. Do sada je ove godine bilo 599 takvih incidenata. Bilo ih je 611 2020. i 417 2019. Pucnjave su se dogodile u sedam američkih država na domaćim zabavama, uključujući boksersku manifestaciju i na ulicama.

Ilinois

Na zabavi povodom Noći veštica u Ilinoisu, dve osobe su poginule, a 12 je povređeno. Više od 100 posetilaca pobeglo je na ulicu kada su čuli munje. Pucnjava se odigrala za DJ pultom postavljenim u dvorištu nekog privatnog imanja. Svedoci su detektivima rekli da su dve osobe upucane na gomilu od 200 ljudi.

Kolorado

U Koloradu su dve osobe upucane, jedna je preminula na licu mesta, a druga je podlegla povredama u bolnici. Još dve osobe su povređene i prebačene u bolnicu.

Kentaki

U Kentakiju je došlo do pucnjave u blizini benzinske pumpe nakon svađe. I tu su dve osobe poginule, a dve su povređene. Kako je saopštila lokalna policija, radi se o dvadesetogodišnjacima.

Teksas

Dve osobe su poginule, a 12 je povređeno u dve odvojene pucnjave u Teksasu. Pucnji su odjeknuli na privatnoj zabavi na kojoj su pucali u osamnaestogodišnjaka. Dvadesetogodišnjak je poginuo u pucnjavi na drugoj privatnoj zabavi.

Njujork, pucnjava
foto: Youtube prtscr / CBS New York

Kalifornija

Takođe, tri osobe su poginule, a osam je povređeno na privatnim zabavama u Kaliforniji.

Florida

Došlo je i do incidenta na bokserskom događaju na Floridi. Između dve grupe izbila je svađa i odjeknulo je nekoliko pucnjeva. 21-godišnjak je podlegao povredama.

Oklahoma

U Oklahomi su, međutim, odjeknuli pucnji na ulici, niko nije ubijen, a četiri osobe su povređene.

Kurir.rs/CNN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track