KRALJICA (95) SA NAOČARIMA ZA SUNCE I MARAMOM JEZDI SVOJIM DŽIPOM PO IMANJU VINDZORA: Pokazala da je u dobroj formi, ovako odmara!
Foto: Profimedia / Shutterstock

sama vozi

KRALJICA (95) SA NAOČARIMA ZA SUNCE I MARAMOM JEZDI SVOJIM DŽIPOM PO IMANJU VINDZORA: Pokazala da je u dobroj formi, ovako odmara!

Planeta -

Britanska kraljica Elizabeta Druga, čije zdravstveno stanje poslednjih dana zabrinjava Britance, snimljena je za volanom terenskog vozila na imanju dvorca Vindzor gde se odmara po savetu lekara.

Snimci objavljeni u britanskoj štampi pokazju 95-ogodišnju kraljicu samu za volanom zelenog jaguara, sa naočarima za sunce i maramom.

Lekari su 20. oktobra savetovali kraljici dvonedeljni odmor, dan pošto je imala prijem u dvorcu Vindzor i gde je viđena sa premijerom Borisom Džonsonom i američkim biznismenom Bilom Gejtsom.

Po savetima lekara kraljica treba da odustane od bilo kakvih zvaničnih dužnosti najmanje dve nedelje, saopštila je u petak Bakingemska palata. Ona, međutim može da obavlja "lakše dužnosti", uključujući video sastanke, dodato je u saopštenju.

kraljica Elizabeta, kraljiva Elizabeta
foto: Profimedia / Shutterstock

Ona je poslednji put viđena u javnosti u četvrtak kada je preko video veze uručila zlatnu medalju za poeziju enlgeskom pesniku Dejvidu Konstantinu.

Kraljica Elizabeta, čiji je suprug princ Filip umro u aprilu u 100. godini, nedavno je viđena kako hoda sa štapom, što je bilo prvi put da koristi štap od 2004. godine.

Premijer Boris Džonson koji sa njom razgovara svake nedelje rekao je, međutim, u subotu da je "šefica države u vrlo dobroj formi i da samo treba da sledi savete svojih lekara i odmara se".

Kraljica je tako otkazala učešće na konferenciji o klimi COP26 koja je juče počela u Glazgovu. Ona će takođe morati da otkaže učešće na festivalu sećanja 13. novembra kada se odaje počast britanskim vojnicima iz Komonvelta, ali će biti narednog dana na komemoraciji kod spomenika britanskim vojnicima izginulim u svim ratovima.

Kurir.rs / Beta, Foto: Profimedia / Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track