DAVAO DECI HEROIN DA BI IH LAKŠE USPAVAO: Javnost šokirana hroničnim zapostavljanjem mališana i ponašanjem socijalnih službi
Foto: Profimedia

horor

DAVAO DECI HEROIN DA BI IH LAKŠE USPAVAO: Javnost šokirana hroničnim zapostavljanjem mališana i ponašanjem socijalnih službi

Planeta -

Britanske vlasti utvrdile su da je jedan muškarac iz Lankašira svojoj deci ubrizgavao heroin "kako bi ih lakše uspavao".

Dvoje male dece i dva starija deteta hronično su zapostavljana duži vremenski period, a optuže o ubrizgavanju heroina izneo je stariji sin koji je još u novembru 2019. rekao policiji da je njegov otac ubrizgavao heroin njegovom malom bratu i sestri. Posle testiranja, dva deteta mlađa od tri godine bila su pozitivna na opijate.

Istražitelji su pronašli i modrice od injekcije na ruci jednog deteta, i sva deca su onda oduzeta roditeljima i povererena na čuvanje Centru za socijalni rad.

Javnost je za zlostavljanje saznala kada je objavljen izveštaj o radu službi za socijalnu zaštitu u kome je Centar kritikovan što je mnogo više pažnje posvetio zavisnosti roditelja nego životima njihove dece.

Njihova majka je koristila narkotike dok je bila trudna sa devojčicom koja je rođena sa neonatalnim simptomom apstinencije koji se pojavljuje kada se beba "skida" sa narkotika koji je majka unosila tokom trudnoće.

Policija i socijalne službe su još ranije bili upoznati sa ovom porodicom jer su se roditelji žestoko ispovređivali u "incidentu" u septembru 2018. kada im je policija u kući pronašla oružje.

Narednih dana, otac je pokušao da se ubije a majka se predozirala. Sve to je videla starija devojčica koja je o tome kasnije obavestila nadležne koji su tek godinu dana kasnije reagovali i sklonili decu iz roditeljskog doma.

Kurir.rs/Dejli mejl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track