STRADALA DVA RUSKA PADOBRANCA U BELORUSIJI: Nesreća tokom vežbe vazdušno-desantne jedinice blizu granice sa Poljskom i Litvanijom
Foto: Twitter video prtscr / RT / Russian MoD

usled jakog udara vetra

STRADALA DVA RUSKA PADOBRANCA U BELORUSIJI: Nesreća tokom vežbe vazdušno-desantne jedinice blizu granice sa Poljskom i Litvanijom

Planeta -

Dva ruska padobranca poginula su danas prilikom sletanja padobranom tokom vežbe u Belorusiji. Ministarstvo odbrane Ruske Federacije tvrdi da se to dogodilo usled jakog naleta vetra.

"Usled iznenadnog snažnog naleta vetra, dva padobranca, vojnika po ugovoru, instruktori padobranstva sa ogromnim iskustvo, su se približili. Konopci dvojice padobranca su se zamrsili" rekao je novinarima predstavnik odeljenja prenosi TASS.

Napominje se da su oni hospitalizovani u lokalnoj medicinskoj ustanovi, ali su padobranci kasnije poglegli povredama.

Jedan vojnik je rezervnim padobranom pokušao da zaustavi "nekontrolisani pad" dvojice padobranaca, ali sistem nije funkcionisao zbog nedovoljne visine.

Padobranci su pali kada je vazdušno-desantna jedinica sletela na nepoznato mesto sletanja u blizini Grodna u Belorusiji.

Ministarstva odbrane Rusije i Belorusije ranije su izvestila o zajedničkim vežbama u Grodnonskoj oblasti, koja se graniči sa Poljskom i Litvanijom. Vlasti ovih zemalja pojačale su bezbednost na granici sa Belorusijom zbog gomilanja migranata.

Kurir.rs / Kommersant.ru, Foto: Twitter video prtscr / RT / Russian MoD

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track