PRE SAMO MESEC DANA BIO JE U SVEMIRU, SADA JE POGINUO U PADU AVIONA: Biznismen Glen de Vris (49) bio je pilot u slobodno vrme!
Foto: Profimedia / Blue Origin/Cover Images

leteo bezosovom blu oridžin

PRE SAMO MESEC DANA BIO JE U SVEMIRU, SADA JE POGINUO U PADU AVIONA: Biznismen Glen de Vris (49) bio je pilot u slobodno vrme!

Planeta -

Glen de Vris (49), biznismen koji je prošlog meseca leteo u svemir sa kompanijom Džefa Bezosa Blue Oridžin, poginuo je u četvrtak u padu malog aviona, saopštila je policiji Nju Džersija.

"Avion se srušio u okrugu Saseks u Nju Džersiju nešto pre 15 časova. De Vries i 54-godišnji Tomas P. Fišer sztadali. FAA istražuje nesreću", saopštila je državna policija.

"Užasnuti smo vestima koje smo čulo o iznenadnoj smrti Glena de Vrisa. On je uneo toliko života i energije celom timu Blu Oridžin-a i svojim kolegama iz posade. Njegova strast prema vazduhoplovstvu, njegov dobrotvorni rad i njegova posvećenost svom zanatu dugo će biti poštovani i divitćemo im se" navodi se na Tviteru Blu Oridžina.

De Vries, privatni pilot u slobodno vreme, bio je molekularni biolog i suosnivač "Medidata Solutions", najkorišćenije platforme za klinička istraživanja na svetu.

Softver kompanije je korišćen u više od 25.000 kliničkih ispitivanja koja su uključivala više od sedam miliona pacijenata. "Dassault Sistemes" je kupio kompaniju 2019. za 5,8 milijardi dolara.

Glen de Vris
foto: Profimedia / Blue Origin/Cover Images

Prošlog meseca, de Vris je proveo više od 10 minuta u svemiru nakon lansiranja zajedno sa glumcem Vilijamom Šatnerom, australijskim preduzetnikom Krisom Bošuizenom i izvršnom direktorkom Blue Origin-a Odri Pauers.

Kurir.rs / CBS News, Foto: Profimedia / Blue Origin/Cover Images

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track