AVANTURE MEDE TEDIJA: Rendžeri pronašli izgubljenog medvedića i vratili ga šestogodišnjoj devojčici usvojenoj iz Etiopije
Foto: sabbra_cadabra / Alamy / Alamy / Profimedia

montana

AVANTURE MEDE TEDIJA: Rendžeri pronašli izgubljenog medvedića i vratili ga šestogodišnjoj devojčici usvojenoj iz Etiopije

Planeta -

Rendžeri nacionalnog parka Glejšer u Montani izveli su specijalnu spasilačku misiju.

Šestogodišnja Naomi Paskal ponela je sa sobom Tedija, malog plišanog medu na porodični izlet u nacionalnom parku. Tedi je bio prvi poklon koji su joj Ben i Adi Paskal poslali pre nego što je usvojena u Etiopiji 2016. godine.

"Većina dece u sirotištu dele igračke. Ali je Tedi bio samo njen", rekao je Ben Paskal BBC.

Kada su Beni Adi odleteli u Etiopiju da se upoznaju sa Naomi i odvedu je kući u Vajoming, Tedi je krenuo sa njima. Od tada je plišani meda njen stalni saputnik i drugar na porodičnim putovanjima i kampovanjima po Ruandi, Hrvatskoj i Grčkoj.

Kada su prošlog oktobra Paskalovi otišli na izleg u Montanu, i Tedi je krenuo sa njima. U povratku, Naomi je shvatila da joj je drugar nestao.

"Bili smo sat vremena udaljeni od pešačkih staza kada je Naomi pitala gde joj je Tedi. Srce mi je potonulo", ispričao je Paskal.

Bilo je previše kasno i previše mračno da se vrate da ga potraže, a kada je sutradan pao sneg zbog kog su viši delovi parka zatvoreni, pristup Tediju je bio prekinut.

Paskal kaže da je Naomi bila izuzetno tužna jer je "upoznala Tedija pre nas".

U junu, porodica Paskal je preko Fejsbuka zamolila sve koji planinare duž staze Skriveno jezero da obrate pažnju na braon igračku. Ono što Paskalovi nisu znali je da je Tedi već bio pronađen. Rendžeri svake godine po zatvaranju sezone čiste park i pronašli su malog, mokrog medvedića u snegu. Uglavnom, takvi pronalasci završe u smeću.

Ali rendžer Tom Macarisi, koji prati medvede u toj oblasti, je imao drugačije planove. "Medvedi su moja strast. Jednostavno nisam imao srca da ga bacim", naveo je on na Fejsbuk strani parka. "Bilo je nešto posebno u ovom medvediću pa sam ga usvojio i nazvao Cezar".

Cezar je tako postao Macarisijeva maskota i sedeo je ponosno kod volana, gledajući druge divlje životinje i pomažući mu. Tedijev život se opet promenio kada je prijateljica Paskalovih, Teri Hajden, ovog septembra posetila park i primetio medvedića u Macarisijevim kolima.

Fotografisala ga je i poslala Abi koja je potvrdila da je to stvarno Cezar. Te noći, Hajden je pozvala Paskalove i rekla Naomi da ima iznenađenje za nju. "Naomi je samo rekla 'Tedi?' i počela da ciči. Bilo je preslatko", rekao je Ben Paskal.

Naomi, koja najviše od svega voli da grli Tedija, kaže da joj je strašno nedostajao. "Kada sam saznala da je dobro, bila sam mnogo srećna što mi se vraća", rekla je ona.

Priča o avanturama Tedija mede dirnula je mnoge a Paskalovi kažu da je mnogima vratila nadu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track