SILOVALO ME 400 MUŠKARACA: Policija uhapsila nekoliko posle optužbi 16-godišnjakinje da je napastvovana VIŠE OD 100 PUTA
Foto: Sanjeev Verma/Hindustan Times / Shutterstock Editorial / Profimedia

epidemija u indiji

SILOVALO ME 400 MUŠKARACA: Policija uhapsila nekoliko posle optužbi 16-godišnjakinje da je napastvovana VIŠE OD 100 PUTA

Planeta -

Epidemija brutalnih silovanja hara Indijom.

Najmanje sedam muškaraca je uhapšeno u zapadnoj Indiji nakon što je 16-godišnja devojka rekla da ju je stotine muškaraca silovalo stotinama puta.

Devojka, koja je beskućnica, rekla je u svedočenju pred indijskim Komitetom za zaštitu dece da ju je 400 muškaraca silovalo u okruku Bid u državi Maharaštra, uključujući dvojicu policajaca, prenosi CNN,

Devojčica je prosila na autobuskoj stanici kada su je trojica muškaraca naterali da se prostituiše.

Iako je tačan broj napasnika teško utvrditi, devojka je identifikovala 25 njih, rekao je predsedavajući komiteta Abhaj vitalro Vanave. On je dodao i da je devojka pokušala da policiji prijavi muškarca koji ju je tukao, ali da je policajci nisu registrovali.

Policija je sada saopštila da su uhašsili osmoro muškaraca, uključujući jednog maloletnika, zbog silovanja.

Devojka je policiji ispričala da su je kada je imala 13 godina udali za 33-godišnjaka koji ju je seksualno zlostavljao. Policiji je ispričala da ju je seksualno zlostavljao i otac, zbog čega je pobegla od kuće i spavala na autobuskoj stanici.

"Ovo je najtragičniji slučaj u istoriji", rekla je aktivistkinja Kogita Bajana.

"Devojka je svakodnevno mučena", rekla je ona i optužila policiju da je nisu zaštitili. "Želimo strogu akciju protiv svih krivaca", dodala je.

Prema podacima indijskih vlasti, samo u 2020. godini prijavljeno je više od 28.000 slučajeva silovanja - u proseku jedno napastvovanje svakih 18 minuta. Stručnjaci međutim upozoravaju da je stvaran broj seksualnih napada na žene mnogo veći ali da ih žene ne prijavljuju iz straha.

Broj silovanja porastao je posle brutalnog grupnog silovanja i ubistva studentkinje u Nju Delhiju 2012. godine. Taj slučaj je skrenuo pažnju javnosti na gorući problem indijskog društva ali malo šta se promenilo iako su uvedeni zakoni i strožije kazne za počinioce.

U septembru prošle godine, policija je uhapsila 33 muškaraca zbog grupnog silovanja 15-godišnjakinje u Maharaštri. U odvojenom slučaju prošlog meseca, žena je preminula nakon što je silovana i napastvovana gvozdenom palicom u Mumbaju. U avgustu ove godine, 9-godišnja devojčica je grupno silovana i ubijena u Delhiju.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track