Najnovije vesti

EVO ZAŠTO SU PALI GUGL, SNEPČET I DRUGI SERVISI: Problem je nastao u Gugl klaudu, problem još nije rešen
Foto: Shutterstock

drama

EVO ZAŠTO SU PALI GUGL, SNEPČET I DRUGI SERVISI: Problem je nastao u Gugl klaudu, problem još nije rešen

Planeta
20:04h

Čini se da se sajtovi i usluge kao što su Spotifi, Discord, Snapchat i Etsi oporavljaju nakon nestanka zbog kojeg su oni, kao i mnoge druge lokacije, pali na nešto manje od sat vremena u utorak.

Čini se da je krivac za prekide bio Gugl Klaud, a stranica sa statusom usluge i dalje pokazuje da problem sa umrežavanjem trenutno uzrokuje probleme što dovodi do 404 grešaka koje su se pojavile na pogođenim veb stranicama. Ažuriranje stranice sa statusom objavljeno u 13:17 ET kaže da je „problem sa umrežavanjem u oblaku delimično rešen“, i čini se da se većina usluga vraća u život, iako se kod nekih javlja nekoliko grešaka ili dugo vremena učitavanja. Google-ova statusna stranica napominje da trenutno ne postoji ETA kada će problem biti u potpunosti rešen.

Pogled na DovnDeteckor pokazuje veliki uticaj problema, pri čemu sve, od Pokemon Go-a do Home Depot-a, ima probleme. Kontaktirali smo neke od pogođenih kompanija i ažuriraćemo ovaj post kako više informacija bude dostupno.

Traker je pokazao da su mnoge usluge počele da imaju probleme u isto vreme, što ukazuje na probleme sa zajedničkim provajderom, a ne na nešto poput prekida ISP-a ili pojedinačnih lokacija koje slučajno imaju probleme u isto vreme. Slično prethodnim prekidima koji su nastali zbog problema u Fastli-u ili AVS-u, oslanjanje usluga na druge provajdere može im pomoći da ponude sadržaj u velikom obimu, ali ako postoji problem, svi oni mogu da se sruše odjednom.

Kurir.rs/Verge

Bonus video:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja