MUČILI GA I IZGLADNJIVALI: Dečaka (6) terali da spava na podu, a ovo su njegovi poslednji trenuci pre nego što je ZVERSKI ubijen!
Foto: Printscreen/DailyMail

potresno

MUČILI GA I IZGLADNJIVALI: Dečaka (6) terali da spava na podu, a ovo su njegovi poslednji trenuci pre nego što je ZVERSKI ubijen!

Planeta -

Uznemirujući poslednji trenuci šestogodišnjeg Artura Labindžoa Hjuza snimljeni nadzornom kamerom prikazani su porotnicima suda u Koventriju, Velika Britanija, gde se roditeljima dečaka sudi zbog ubistva svog sina u njihovoj kući u Solihalu 17. juna prošle godine.

Ubistvo dečaka je potreslo svetsku javnost, a sada se pojavio video sa nadzorne kamere koji pokazuje dečakove poslednje trenutke pre nego što je mučki ubijen.

Na snimku se vidi kako se dečak muči da podigne svoj madrac sa poda na kojem je bio primoran da spava danima, svega nekoliko sati pre nego što su ga navodno ubili njegov otac i maćeha piše Daily mail.

Artura Labindžo Hjuz
foto: Printscreen/DailyMail

Izgladneli Artur u pidžami koja visi oko njega na snimku plače govoreći:

- Niko me ne voli – ponovio je četiri puta u suzama.

- Niko ne želi da me nahrani – rekao je sedam puta za 44 sekunde.

Mališan je potom odvukao madrac i jastuk u drugu sobu, vidno šepajući. Za njegovu smrt optuženi su roditelji Tomas Hjuz (29) i Ema Tastin (32).

“Dejli mejl” piše da je Arturu trebalo čitava dve minute da ustane, pokupi dušek i ode dva metra dalje do vrata koja vode u drugu sobu.

Na sudu je rečeno da je mališan patio od neizlečive povrede mozga nakon maltretiranja koje je preraslo u “medicinsku definiciju mučenja deteta”. To uključuje uskraćivanje hrane, teranje da stoji 14 sati dnevno i trovanje solju.

Roditelji su porekli da su ubili dečaka, kao i optužbe za okrutnost nad detetom.

Artura Labindžo Hjuz
foto: Printscreen/DailyMail

Do objavljivanja audio snimka u utorak došlo je nakon što su na suđenju prikazane glasovne poruke Artura kako plače, poslate sa telefona maćehe. Tastin je, kako je rečeno poroti, često slala suprugu poruke, u rokovima od nekoliko minuta nakon što bi napustio kuću, sa audio snimcima Artura kako plače, praćene tekstom da je “ponovo počeo” ili “i dalje” to radi.

Tužioci su rekli da je maćeha zabeležila preko 200 glasovnih poruka tokom tromesečnog perioda. Na nekima Artur zove svog ujaka i baku. Na jednoj traži da nešto popije, na drugima se čuje glas maćehe kako kaže “stoj mirno” i izdaje slične instrukcije.

U utorak je porota pogledala snimak na kojem se mališan bori sa dušekom nakon što su ga primorali da spava u dnevnoj sobi peti dan zaredom. Na sudu je rečeno da je dečak u poslednjim satima života bio toliko slab a je jedva mogao da podigne pokrivač kad se probudio ujutro 16. juna prošle godine.

Dečak je ubijen nakon što je, kako se tvrdi, pretučen, a glavu su mu “više puta udarali o čvrstu površinu”. Arturov ujak Blejk Hjuz rekao je prošlog meseca sudu da se mališan rasplakao nakon što je rekao da ga je Tastinova gurnula na zid i rekla mu da je “ružan”.

- Rekao je da ga mama ne voli i da ga je ostavila. Onda je počeo da plače. Rekao je da ga niko ne voli – naveo je Blejk.

Tastinova je ocu slala glasovne poruke Artura kako plače čim bi napustio kuću, a ovaj bi odgovarao sa porukama tipa “iskopaj Arturu grob”, “skratiću mu vrat” i “dobiće svoje kad se vratim”. Otac je takođe slao poruke u kojima je rekao da će mu “skinuti vilicu s ramena” i poručio ženi da ga “iznese van sa smećem”.

Hjuz je priznao da je pritiskao Artura za vrat “da ga disciplinuje”, nakon što je video snimak policijske brutalnosti onlajn u Americi. Držao je “tačke pritiska” oko “10-15 sekundi” da ga “disciplinuje”.

Tužilac Džonas Henkin je rekao da je par rutinski fizički i verbalno zlostavljao Artura kako bi mu naneli “značajne povrede i patnju”.

Artura Labindžo Hjuz
foto: Printscreen/DailyMail

Artur je prevezen u Dečju bolnicu u Birmingemu a mašine za održavanje u životu isključene su na odeljenju intenzivne nege u 1.00 ujutro 17. juna.

Dečak je predat eocu na staranje nakon što je njegova majka Olivija Labindžo Halkrou optužena za ubistvo njenog novog dečka u februaru 2019. Hjuz je upoznao Tastinovu, majku četvoro dece onlajn, a kasnije su preselili sa Arturom u njenu kuću blizu Solihala kad je vlada uvela karantin zbog pandemije korona virusa.

Socijalni radnici su bili u kući dva meseca pre Arturove smrti, nakon što ih je pozvala njegova baka, zabrinuta zbog modrica na vratu. Ali, dalje akcije nisu usledile. Tužilac je rekao sudu da je Hjuz prevario socijalnu službu instruišući Artura i Tastinovog sina da lažu za povrede.

Suđenje još uvek traje.

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

08:28

ANTIBIOTSKA REZISTENCIJA NOVA PANDEMIJA? Zbog zloupotrebe antibiotika čeka ju nas GORE POSLEDICE NEGO OD KOVIDA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja