MUTANT VIRUS STIGAO U EVROPU Belgija potvrdila prvi slučaj! Inficirana mlada nevakcinisana pacijentkinja!
Foto: - / Wavebreak / Profimedia

pandemiji nema kraja

MUTANT VIRUS STIGAO U EVROPU Belgija potvrdila prvi slučaj! Inficirana mlada nevakcinisana pacijentkinja!

Planeta -

Novi soj korona virusa detetktovanog u Africi, a koji je označen kao potencijalno "najgora varijanta kovida do sada", otkriven je u Belgiji, piše belgijski "Le Soar".

Kako piše belgijski medij, inficirana je nevakcinisana mlada pacijentkinja 11 dana nakon što je putovala u Egipat preko Turske.

Ima blage simptome slične griu i negira bilo kakvu povezanost sa Južnoafričkom Republikom ili bilo kojom drugom državom južne Afrike. Niko od članova njene porodice nije razvio simptome.

Prema rečima belgijskog virusologa Marka Van Ransta, pacijentkinja se vratila u Belgiju 11. novembra, a prvi simptomi razvili su se 22. novembra.

Ranije danas, Belgija je analizirala dva uzorka kovida 19 kako bi ustanovila da li se radi o novom soju virusa korona koji je otkriven u Južnoafričkoj Republici, saopštio je vodeći lokalni virusolog Mark van Ranst.

- Trenutno analiziramo dva sumnjiva uzorka, napisao je Van Ranst na Tviteru.

U međuvremenu je veliki broj država uveo restrikcije za putnike iz južnoafričkih zemalja, među njima su Velika Britanija, Indija, Japan, Italija, Nemačka, Singapur, Češka i druge.

Kurir.rs

Bonus video:

01:39

SRBIJA OSTAJE BEZ VAŽNE ŽIVOTNE NAMIRNICE?! Pandemija virusa korona izazvala VELIKI PROBLEM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track