DRAMA NA NEBU UKRAJINE ISPLIVALA U JAVNOST Muškarac bez dana pilotskog staža ukrao avion AN-2 i pokušao da pobegne u Rumuniju!
Foto: Profimedia

pRESRELI GA MIGOVI 29

DRAMA NA NEBU UKRAJINE ISPLIVALA U JAVNOST Muškarac bez dana pilotskog staža ukrao avion AN-2 i pokušao da pobegne u Rumuniju!

Planeta -

Služba bezbednosti Ukrajine (SBU) saopštila je da je okončala istragu u vezi četrdesetpetogodišnjeg muškarca koji je ukrao manji transportni avion An-2 "kukuruznik" u Ivano-Frankovskoj oblasti i sa njim pokušao da prebegne u Rumuniju, ali su ga u tome sprečili ukrajinski lovci MiG-29.

Pomenuti inicdent se dogodio pre tri meseca, a o njemu se tek sad saznalo,saopštila je pres služba SBU.

Osumnjičeni muškarac se tereti za pokušaj povrede vazdušnog prostora.

Naime, slučaj se dogodio 8. avgusta kada su ukrajinski osmatrački radari otkrili na nebu nepoznati avion, koji leti ka Černoveckoj oblasti ka rumunskoj granici. Utvrđeno je da se radi o avionu AN--2. Kontrola leta pokušala je da stupi u kontakt sa letelicom, međutim pilot se nije oglašavao niti je odgovarao na pozive.

Veo slučaj zatim je prijavljen Vazduhoplovstvu Oružanih snaga Ukrajine, koji su podgili dežurne lovce MiG-29 i presretnu letelicu.

Migovi su ubrzo presreli letelicu i pod pretnjom obaranja naterali pilota na sletanje na obližnji aerodrom.

Po sletanju on je uhapšen, a istragom utvrdilo se da se radi o muškarcu (45) iz Kolomije za koga je utvrđeno da nije imao pilotsku dozvolu, a još gore da nije nikad leteo avionom, niti ima iskustvo u letenju avionima.

Kurir.rs/Revija obramba

Bonus video:

03:03

OBORIO NEVIDLJIVI AMERIČKI AVION F-117 TOKOM BOMBARDOVANJA: Sad otkriva probleme hrvatske obnove avijacije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track