PAR POBEGAO IZ KOVID HOTELA U AMSTERDAMU: Begunci uhapšeni na aerodromu! Bili u karantinu nakon što su doputovali iz Južne Afrike
Foto: Utrecht Robin/ABACA / Abaca Press / Profimedia

novi omikron soj

PAR POBEGAO IZ KOVID HOTELA U AMSTERDAMU: Begunci uhapšeni na aerodromu! Bili u karantinu nakon što su doputovali iz Južne Afrike

Planeta -

Holandska žandarmerija saopštila je da su na amsterdamskom aerodromu uhapsili par koji je "pobegao" iz hotela u Amsterdamu gde su smešteni u karantin putnici koji su doputovali iz Južne Afrike pozitivni na kovid-19.

Portparol žandarmerije rekao je sinoć za Frans pres da su njih dvoje uhapšeni u avionu koji se spremao da poleti za Španiju.

Radi se o 30-ogodišnjem Špancu i 28-ogodišnjoj Portugalki koji su predati zdravstvenim vlastima, dodala je žandarmerija.

Incident se dogodio posle objave holandskih vlasti da je 13 osoba, od 61 testirane, pozitivno na korona virus među putnicima koji su došli sa dva leta na aerodrom u petak. Oni su zaraženi novim sojem virusa omikron.

Protiv dvoje "begunaca" će se podići tužba za narušavanje javne bezbednosti.

Portparol holandske zdravstvene uprave rekao je da je par ponovo u izolaciji ali ne u istom hotelu. Jedan od njih je pozitivan a drugi negativan na virus ali je u karantinu.

Nekoliko sati pre toga holandski ministar zdravla Hugo de Jonge rekao je da će holandske vlasti paziti da se putnici drže karantina.

Putnici testirani pozitivno na kovid-19 su gotovo svi u istom hotelu, dok su vlasti dozvolile jednom malom broju da budu u karantinu u svojoj kući. Putnici koji su negativni na korona virus takođe moraju da budu u karantinu kod kuće.

Policija i žandarmerija drže stražu oko hotela gde su izolovani putnici.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track