SA NJIM JE UVEK CIRKUS Predsednik Makron nazvao britanskog premijera klovnom?
Foto: EPA-EFE/ROBERT PERRY

razbesneo ga

SA NJIM JE UVEK CIRKUS Predsednik Makron nazvao britanskog premijera klovnom?

Planeta -

Francuski predsednik Emanuel Makron je u privatnom razgovoru nazvao Borisa Džonsona ''klovnom'', pišu francuski mediji.

Politički magazin ''Le Canard enchaîné'' izvestio je da je Makron rekao da britanski premijer ima ''stav vulgarne osobe''.

Ovi komentari su došli nakon što se Makron požalio na Džonsonovo ponašanje nakon što su dvojica lidera razgovarala telefonom povodom tragedije na Lamanšu, u kojoj se udavilo 27 migranata pokušavajući da stignu do britanske obale, prenosi Gardijan.

Francuski predsednik je bio ljut nakon što je Džonson tvitovao pismo u kojem je izložio plan u pet tačaka za rešavanje pitanja prelaska Lamanša.

-Razgovarao sam pre dva dana ozbiljno sa premijerom Džonsonom. Sa svoje strane, nastavljam to da radim, kao i sa svim zemljama i svim liderima. Iznenađen sam metodama kada su neozbiljne, istakao je francuski lider na konferenciji za novinare nakon tvita.

Nakon konferencije Makron je i dalje bio ljut na premijera Velike Britanije.

-BoDžo razgovara sa mnom, prizeman je i sve je u redu, vodimo razgovore kao odrasle osobe, i onda nas "zezne" na krajnje neelegantan način - rekao je navodno Makron svojim savetnicima.

-Uvek isti cirkus, dodao je on.

Dodaje se da je Makron rekao svojim savetnicima da se Džonson privatno izvinio što je Francusku javno učinio žrtvenim jagnjetom zbog pitanja kao što su prelazi preko Lamanša i ''rat kobasica''.

-Tužno je videti veliku zemlju sa kojom bismo mogli da uradimo ogroman broj stvari koju vodi klovn, navodno je rekao Makron.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track