MEĆAVA STIŽE I NA SURFERSKI RAJ: Havajima preti 30 cm snega i vetrovi od 160 km na sat! VIDEO
IlustracijaHavaji, Foto: YT Screenshot/DJ WuChang

nepogoda

MEĆAVA STIŽE I NA SURFERSKI RAJ: Havajima preti 30 cm snega i vetrovi od 160 km na sat! VIDEO

Planeta -

Nacionalna meteorološka služba izdala je upozorenje na mećavu do nedelje ujutro na Velikom ostrvu Havaji.

Upozorenje ostaje na snazi od 18 časova u petak do 6 sati ujutru u nedelju, jer se na ostrvu očekuje sneg do 30 cm ili više. NJV takođe upozorava stanovnike da ostanu u zatvorenom prostoru jer prognostičari predviđaju udare vetra preko 160 kmh.

„Putovanje bi moglo da bude veoma teško do nemoguće. Snežni nanosi će s vremena na vreme značajno smanjiti vidljivost, sa periodima nulte vidljivosti“, navodi se u upozorenju za vremenske prilike Novog Južnog Južnog Velsa.

Osim upozorenja na mećavu, od subote uveče se u blizini ostrva očekuje nizak nivo Kone. Oluje Kona su vrsta sezonskog ciklona na Havajskim ostrvima, koji se obično formira u zimskom periodu od vetrova koji dolaze iz zapadnog pravca "Kona", navodi NSV. Niske Kone često donose vlažno i "nemirno" vreme.

Propisi o COVID-19: Pravila putovanja na Havaje u vezi sa COVID-19 mogla bi ostati na snazi i sledeće godine

Međutim, koliko god se snežne padavine na Havajima činile retke, u određenim planinskim regionima se javljaju svake godine.

Prošlog januara sneg je prekrio mali deo Velikog ostrva Havaja, koje je najveće glavno ostrvo Havaja. Budući da se vrhovi vulkana Mauna Kea i Mauna Loa na Havajima uzdižu preko 13.000 stopa u visinu, kada se formiraju hladni frontovi i jake kiše, pada sneg, prema Veather Channel-u.

Zvanična najniža temperatura zabeležena na Havajima je 12 stepeni, što je zabeleženo u opservatoriji Mauna Kea 17. maja 1979, prema Veder Čenelu.

Kurir.rs/USA Today

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track