POKRENUTA ISTRAGA Komandant MORNARIČKIH FOKA preminuo posle pada iz helikoptera! Uže za spuštanje odvojilo se od letelice
Foto: Profimedia, USA Navy

tRAGEDIJA I ŠOK U MORNARICI

POKRENUTA ISTRAGA Komandant MORNARIČKIH FOKA preminuo posle pada iz helikoptera! Uže za spuštanje odvojilo se od letelice

Planeta -

Komandant mornaričkih foka, eltine jednice američke mornarice preminuo je od povreda koje zadobio tokom nesreće na obuci u Virdžinija Biču u Virdžiniji.

Pomorska komanda za specijalno ratovanje saopštila je u sredu da je komandant Brajan Buržoa (43) povređen je u subotu kada je pao dok se brzo spuštao sa helikoptera. Uzrok njegovog pada je pod istragom, a zvaničnik mornarice je rekao da nije jasno da li se konopac odvojio od letelice.

„Naše misli i molitve su sa porodicom Buržoa – i obezbedićemo da naša zajednica ostane u podršci i u vezi sa Brajanovom porodicom i njegovom decom, doživotno“, rekao je kontraadmiral H.V. Hauard III, komandant Mornaričke komande za specijalno ratovanje.

„Brajan je bio jedan od naših najboljih vođa, koji je posedovao sve atribute koji čine našu snagu efikasnom. Nedostajaće nam njegovo harizmatično vođstvo i verno upravljanje našom jedinicom. Njegovo nasleđe se nastavljasa borcima koje je vodio i bio mentor.”

Kurir.rs/CBS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track