IZDAJICA, KO GA J*BE: Tramp se žestoko obrušio na bivšeg saveznika, optužio ga za nelojalnost
Foto: EPA/ MICHAEL REYNOLDS

nisu više drugari

IZDAJICA, KO GA J*BE: Tramp se žestoko obrušio na bivšeg saveznika, optužio ga za nelojalnost

Planeta -


Bivši američki predsednik Donald Tramp u nizu intervjua obrušio se na svog zbačenog izraelskog kolegu Benjamina Netanijahua, koristeći psovke i optužujući bivšeg premijera da ga je izdao.

Novinar Barak Ravid nekoliko puta je intervjuisao Trampa za knjigu "Trampov mir: Abrahamov sporazum i preoblikovanje Bliskog istoka“, tokom kojih je 45. predsednik SAD imao vrlo neprimerene reči za svog bivšeg saveznika. Trampove komentare je Ravid otkrio u razgovoru za Akios.

"Sviđa mi se Bibi. Još uvek volim Bibija. Ali volim i lojalnost. Prva osoba koja je čestitala Bajdenu bio je Bibi. I ne samo da mu je čestitao, već je to uradio i na snimku“, rekao je Tramp, napominjući da je Netanjahu pre svih drugih svetskih lidera čestitao Bajdenu pobedu na predsedničkim izborima, dok je Tramp još uvek osporavao izborni rezultat.

"Poranio je, ono kao, bio je pre svih. Nisam od tada razgovarao sa njim. Ko ga j*be", rekao je Tramp.

Tramp se požalio da ne samo da je Netanjahu čestitao Bajdenu "pre nego što se mastilo i osušilo", već je snimljen kako tvrdi da ima "sjajan, prijateljski odnos" sa Bajdenom, što Tramp osporava.

"Njih dvojica nisu prijatelji, jer da jesu, [Obamina administracija] ne bi postigla dogovor sa Iranom“, rekao je on, upoređujući Netanjahuov govor čestitke sa osobom "koja moli za ljubav“.

"To mu je gadno naškodilo u odnosu sa narodom Izraela. Kao što znate, ja sam veoma popularan u Izraelu. Mislim da mu je to jako naškodilo", rekao je navodno Tramp.

Netanjahu je zbačen sa mesta premijera samo nekoliko meseci nakon Trampovog poraza, a zamenio ga je Naftali Benet. Netanjahu je sada lider izraelske opozicije.

Kao predsednik, Tramp je učinio mnogo za Izrael i Netanjahua, uključujući premeštanje američke ambasade iz Tel Aviva u Jerusalim, povlačenje SAD iz nuklearnog sporazuma sa Iranom i formalno priznavanje sirijske Golanske visoravni kao dela Izraela, podseća RT.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track