OVAJ SKANDAL ĆE DŽONSONA SKUPO KOŠTATI: Lokdaun žurka koštala torijevce podrške javnosti, da li se to laburisti vraćaju?
Foto: Profimedia / Hollie Adams

anketa

OVAJ SKANDAL ĆE DŽONSONA SKUPO KOŠTATI: Lokdaun žurka koštala torijevce podrške javnosti, da li se to laburisti vraćaju?

Planeta -

Konzervativna stranka britanskog premijera Borisa Džonsona izgubila je vođstvo u anketama u odnosu na opozicionu Laburističku stranku nakon što je otkriće o navodnoj zabavi tokom lokdauna izazvalo negodovanje javnosti zbog licemjerja.

Anketa YouGova za list Tajms pokazala je da su konzervativci izgubili prednost i tri procentna boda u odnosu na prošlu nedelju. Tako sada, torijevci imaju 33 posto glasova, dok su laburisti porasli za četiri postotna boda na 37 posto.

Džonson je osvojio 365 od 650 mesta na prevremenim izborima 2019. godine, što je najveća većinu Konzervativne stranke od pobede Margaret Tačer 1987. godine, piše Hina.

Džonson je u sredu ponovo uveo ograničenja Engleskoj, samo nekoliko sati nakon što se izvinio zbog snimka na kojem se vidi osoblje kako se smeje zbog zabave u Dauning stritu tokom lokdauna za Božić 2020.

Zbog kovida-19 su takve proslave bile zabranjene svima osim, kako se ispostavilo, političarima.

Iako je vlada demantovala da je bilo kakva zabava organizovana, tri četvrtine ljudi veruje da je žurka ipak održana, a 68 posto ispitanih veruje da je Džonson slagao kada je to demantovao pred poslanicima, navodi Tajms.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track