ČUDO U KENTAKIJU: Tornado iščupao kadu u kojoj je bilo DVOJE DECE! Pronađena su u njoj nepovređena daleko od razorene kuće!
Foto: Profimedia/ SCOTT OLSONA / Getty

neverovatna sreća

ČUDO U KENTAKIJU: Tornado iščupao kadu u kojoj je bilo DVOJE DECE! Pronađena su u njoj nepovređena daleko od razorene kuće!

Planeta -

U izveštajima o razornoj oluji u Kentakiju, nakon koje u desetinama tornada stradalo 79 ljudi, našlo se i pravo čudo.

Naime, vetar koji je tokom tornada duvao 300 kilometara na sat iščupao je iz kuće kadu u kojoj je bilo dvoje dece. Nesrećna porodica je prijavila njihov nestanak u oblasti gde su čitavi blokovi sravnjeni sa zemljom.

Kentaki, tornado
foto: Profimedia/ SCOTT OLSONA / Getty

Na terenu su brojni spasioci koji pokušavaju iz ruševina da izvade preživele, ali i tela stradalih.

Međutim, ovo dvoje nestale dece je pronađeno u kadi koju je tornado istrgao iz kupatila i to ne na lokaciji na kojoj je bila kuća. Deca su čudom prošla bez vidljivih povreda i vraćena su majci.

Ovaj slučaj desio se u Hopkins kaunitiju u Kentakiju gde je vetar oduvao voz od 27 vagona sa šina a jedan od vagona pao je na jednu od kuća.

Mnoge kuće su do temelja sravnjene sa zemljom. Snimci sa terena prikazuju neprepoznatljive gomile automobila i ruševine kuća, a lokalno stanovništvo organizovano pomaže spasiocima i prikuplja ćebad za preživele koji su u trenutku ostali bez krova nad glavom.

Kurir.rs, Foto: Profimedia/ SCOTT OLSONA / Getty

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track