OTPUŠTENA JER NIJE PODELILA NAPOJNICU SA OSTALIMA: Konobarica dobila 4400 dolara bakšiša, menadžer joj rekao da može da zadrži 20%
Foto: Printscreen/Facebook

amerika

OTPUŠTENA JER NIJE PODELILA NAPOJNICU SA OSTALIMA: Konobarica dobila 4400 dolara bakšiša, menadžer joj rekao da može da zadrži 20%

Planeta -

Konobarica iz Arkanzasa koja je dobila 4400 dolara napojnice od grupe mušterija, otpuštena je nakon što ju je menadžer restorana naterao da podeli bakšiš sa drugim zaposlenim.

Grant Vajs, koji je vlasnik lokalne agencije za prodaju nekretnina, organizovao je večeru "Kluba 100 dolara" u kafani u Bentonvilu, i svi njegovi gosti dogovorili su se da doprinesu sa po 100 dolara napojnice.

Vajs je lokalnoj stanici KNWA rekao da je napojnicu dao šokiranoj konobarici Rajan Brant kako bi je podelila sa još jednom konobaricom koja ih je usluživala.

Vajs je rekao i da je ranije proverio sa restoranom kakva je politika kuće i da je dobio potvrdu da osoblje nije obavezno da deli napojnice sa drugima.

Uprkos tome, menadžer restorana naredio je Brantovoj da podeli napojnicu i sa ostalim zaposlenim.

"Rečeno mi je da predam sav novac šefu smene i zadržim 20 posto", rekla je Brantova TV Fox 59 i dodala da tokom tri i po godine koliko je radila u restoranu, nikada nije delila napojnice sa drugima.

Brantova, koja studira španski na Univerzitetu Arkanzas rekla je da je bila "skrhana" što je morala da se odrekne toliko velike napojnice i da je planirala da tim novcem plati neke studentske dugove.

Nekoliko dana kasnije Vajs je saznao da je Brantova otpuštena jer je "prekršila" pravila restorana rekavši mu kakva je njihova politika vezano za napojnice.

Vajs je osnovao "Klub 100 dolara" tokom pandemije jer je, kako je rekao lokalnim medijima, znao mnogo konobara i kelnera koji su jedva sastavljali kraj sa krajem zbog kovida i na ovaj način je želeo da im pomogne

Restoran Oven end Tap je izabrao pošto je to jedan od omiljenih restorana njegove supruge i pozvao ih je pre organizovanja večere kako bi proverio da li se napojnice dele ili ostaju u rukama jednog konobara koji ih služi. Kada su mu potvrdili da se napojnice ne dele među osobljem, Vajs je organizovao večeru.

Kada je saznao da je otpuštena Vajs je organizovao kampanju prikupljanja sredstava za Brantovu kako bi se snašla dok ne nađe drugi posao, što je ona vrlo brzo i uspela da učini.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track