BEZOS KAMENA SRCA: Vlasnik Amazona na udaru zbog toga kako se i kada oglasio o tragediji u skladištu firme! VIDEO
Foto: EPA/ROBERT PERRY, AP/Daniel Shular

nehumano

BEZOS KAMENA SRCA: Vlasnik Amazona na udaru zbog toga kako se i kada oglasio o tragediji u skladištu firme! VIDEO

Planeta -

Devet sati nakon što je kompanija Blu Oridžin vlasnika Amazona Džefa Bezosa poslala još jednu letelicu na ivicu svemira i nazad sa sigurnim sletanjem, vlasnik letelice poslao je iskren tvit o smrti od tornada ranije tog jutra koji je odneo živote njegovih zaposlenih.

Društveni mediji obrušili su se na Bezosa, izvršnog direktora Amazona čija je kompanija izgubila šest zaposlenih u snažnoj oluji koja je zahvatila južne i srednje zapadne države u petak uveče i u subotu ujutro.

Oluja koja je bacila oko 38 tornada pocepala je Amazonovo skladište u Edvardsvilu, Ilinois—koji se nalazi istočno od Sent Luisa. Urušavanje skladišta rezultiralo je šestoro smrtnih slučajeva, prema najnovijim izveštajima u subotu. Još jedna osoba je helikopterom prebačena u lokalnu bolnicu, a 45 drugih je bezbedno izašlo iz zgrade.

Snažna oluja izazvala je pustoš od severnog Arkanzasa do Misurija, Ilinoisa, Kentakija i drugih mesta u dolini Misurija. Očekuje se da će ukupan broj smrtnih slučajeva biti iznad 100, a većina će doći u zapadni Kentaki. U međuvremenu u subotu ujutro u Teksasu, Blue Origin je poslao šest putnika u svemir. 60-minutni let je otišao do ivice svemira i bezbedno se spustio padobranom nazad na Zemlju, noseći četiri plaćena člana leta zajedno sa bivšom zvezdom NFL-a Majklom Strahanom i Lorom Šepard Čerli, čiji je otac bio poznati astronaut Alan Šepard.

Strahan i Šepard Čerli bili su "počasni gosti", prema Blue Origin-u, koji je u vlasništvu Bezosa.

Let je poleteo oko 9:00 CT iz Teksasa. Išao je supersoničnom brzinom da bi prešao 60 milja iznad planete za samo 10 minuta. Zatim se polako spustio nazad, sletevši oko 10:00 ili 11:00 po istočnom vremenu.

U 20.59 časova ET u subotu, nakon celodnevnih aktivnosti koje su uključivale sletanje Blu Oridžina, igru vojske i mornarice, prezentaciju Hejsman trofeja i povećanje broja umrlih od smrtonosne oluje, Bezos je poslao tvit u kojem je naveo da mu je srce slomljeno zbog svojih zaposlenih koji su stradali u oluji.

„Vest iz Edvardsvila je tragična. Srce nam je zbog gubitka naših saigrača tamo, a naše misli i molitve su sa njihovim porodicama i voljenima“, napisao je Bezos na Tviteru. „Ceo Edvardsvil treba da zna da je tim Amazona posvećen tome da ih podrži i da će biti uz njih kroz ovu krizu. Izražavamo punu zahvalnost svim neverovatnim prvacima koji su tako neumorno radili na sajtu.“

Za one koji prate Bezosa na Tviteru, činilo se da je bilo premalo i prekasno.

"Vau. Od srca. Koji je to šablon bio u Office365?", "

Džefe, stvarno treba da kažeš koliko ćeš dati da pomogneš tim porodicama... umesto toga ili sam sa uobičajenom korporativnom linijom", "Jeffi, trebalo bi da kažeš nešto poput: U ponedeljak ću prodati 1 milijardu (ili više) akcija u vrednosti da bih pomogao svim ljudima pogođenim ovom tragedijom“,

"Zašto je trebalo toliko vremena da sve PR firme odobre ovaj tvit. Premalo. Prekasno", neki su od komentara.

Kurir.rs/Newsweek

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track