INTERVJU BEZ PRESEDANA: Makron će odgovarati na pitanja novinara dve francuske televizije, a evo šta mnogi očekuju da će obznaniti
Foto: Ludovic MARIN / AFP / Profimedia

trenutak istine

INTERVJU BEZ PRESEDANA: Makron će odgovarati na pitanja novinara dve francuske televizije, a evo šta mnogi očekuju da će obznaniti

Planeta -

Francuski predsednik Emanuel Makron u sredu će odgovarati na pitanja novinara televizija TF1 i LCI, a mnogi očekuju da će tada saopštiti da li će biti kandidat na predsedničkim izborima zakazanim za april.

Makron će predstaviti svoju viziju budućnosti Francuske, govoriće o petogodišnjem predsedničkom mandatu, uspesima i neuspesima vlade, preneo je danas list Le Point.

Drugi mediji su preneli da će Makron odgovarati na pitanja novinara iz Jelisejske palate i podsećaju da predsednik Francuske retko daje intervjue.

Televizija TF1 javila da će to biti "vežba bez predsedana za jednog predsednika", a intervju, koji se smatra "trenutkom istine", već je dobio naslov - Emanuel Makron i kuda ide Francuska?.

Taj intervju će izazvati veliku pažnju zbog predstojećih predsedničkih i parlamentarnih izbora i šestomesečnog predsedavanja Francuske Savetom Evropske unije, koje počinje 1. januara.

Makron još nije zvanično saopštio da li će ponovi biti predsednički kandidat mada bi, prema anketama javnog mnjenja, pobedio u prvom krugu glasanja.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track