NOVI ZELAND REKAO DA ORGIJAMA: Premijerka Ardern predstavila novi semafor sistem kovid mera, dozvoljeni i intimni, grupni kontakti
Foto: EPA-EFE/DARREN ENGLAND

pandemija

NOVI ZELAND REKAO DA ORGIJAMA: Premijerka Ardern predstavila novi semafor sistem kovid mera, dozvoljeni i intimni, grupni kontakti

Planeta -

Premijerka Novog Zelanda dala je rani božićni poklon svojim građanima u vidu popuštanja kovid restrikcija i uvođenja "semafor sistema" koji dozvoljava organizovanje orgija za maksimum 25 osoba.

U intervjuu za lokalnu stanicu, premijerka Džasinda Ardern rekla je da će semafor sistem, koji počinje da se primenjuje u zemlji, dozvoliti i najintimnija okupljanja, prenosi Raša tudej.

Na pitanje da objasni neke "finije" detalje sistema, Ardern je rekla da je dozvoljeno sve, od izlazaka do grupnjaka. "Mogu da potvrdim da su Tinder veze ponovo otvorene. To nije baš strogo uključeno u semafor sistem ali, ovaj, u crvenom je dozvoljeno do 25 osoba", rekla je ona.

Novi Zeland se prebacio na takozvani semafor sistem mera, zasnovan na tome da li ljude žive u crvenoj, žutoj ili zelenoj oblasti. Ove mere su uvedene posle pojave zaraznijeg omikron soja koronavirusa na koga vakcine ne rade u onolikoj meri koliko bi želeli.

Ova zemlja imala je neke od najstrožih kovid 19 mera na svetu tokom pandemije i nastavila je sa strogim restrikcijama na granici. Adern je rekla da vlasti vredno rade na tome da spreče ulazak omikrona u zemlju.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track