MAJKA I MAĆEHA KRVNIČKI UBILE DEVOJČICU (2): Pokidale joj jetru i creva, socijalna služba 5 PUTA dolazila i nije videla nista?!
Foto: West Yorkshire Police / BEEM / Beem / Profimedia

zlo

MAJKA I MAĆEHA KRVNIČKI UBILE DEVOJČICU (2): Pokidale joj jetru i creva, socijalna služba 5 PUTA dolazila i nije videla nista?!

Planeta -

Nekoliko dana pošto je maćeha Artura Labinja Hjuza osuđena na doživotnu kaznu zatvora zbog brutalnog ubistva i mučenja šestogodišnjaka, Britaniju je potresao novi slučaj ubistva 16-mesečnog deteta.

Maćeha Sare Hobson, Savana Brokhil osuđena je danas na minimum 25 godina iza rešetaka zbog ubistva nesrećne devojčice, dok je njena devojka i biološka majka deteta, Frenki Smit osuđena na osam godina zatvora jer nije uradina ništa da spreči ubistvo.

Izacivačica i radnica na obezbeđenju Brokhil (28), koja se smejala i mahala porodici, više meseci je maltretirala dete dok je Smitova to dozvoljavala, pa čak i pomogla svojoj devojci da zavara policiju i socijalnu službu.

Krivicu, makar samo moralnu, dele i socijalni radnici koji su pet puta dolazili u dom Brokhilove i Smitove, dva puta u pratnji policije, i koji nisu utvrdili nikakve nepravilnosti iako im je u jednom trenutku u sobu ušla dezorjentisana, modra devojčica. Poslednji put su socijalni radnici bili u poseti paru nedelju dana pre nego što je Star ubijena, nakon što su dobili fotografiju Star modrog lica.

Na suđenju, zastupnik Smitove pokušao je da predstavi svoju klijentkinju kao "žrtvu" ali je sudija to odbacila poručivši joj da je život njene ćerke bio "obeležen zapostavljanjem, surovošću i povredama".

"Frenki Smit, vaša uloga je bila da zaštitite Star od zla, a vi to niste učinili i dozvolili ste da umre. Sila potrebna da se nanesu ovakve povrede morala je da bude ogromna - nalik saobraćajnoj nesreći", rekla je sudija.

Tokom sedam nedelja suđenja, poroda i javnost su čuli da je Star mesecima pre smrti bila žrtva nasilja i psihološkog zlostavljanja. Poroti je prikazan snimak sa bezbednosne kamere, nedelju dana pre ubistva, na kome se vidi Brokhilova kako udara - 21 put za tri sata - malu Star koja je vezana u sedištu. U jednom trenutku je malena ispala iz automobila a Brokhilova ju je uhvatila za vrat i protresla.

I majka i maćeha su snimale nesrećno dete kako od iscrpljenosti pada i spava glave zaronjene u činiju sa hranom.

Star je prebačena u bolnicu 22. septembra 2020. godine sa povredama koje nije mogla da preživi, rečeno je na sudu. Dete je preminulo od povreda abdomena koje su nastale "jakim i teškim udarcima bilo kao posledica šutiranja ili gaženja ili udaranja u stomak".

Brokhilova je tvrdila da je dvogodišnje dete samo sebi nanelo te povrede. Devojčici je jetra bila pocepana, pokidana creva i pretrpeća je žestoke povrede pluća i pankreasa. Na telu su pronađene stare povrede i ožiljci koji su pokazali da je malena i ranije bila žrtva nasilja. U jednom trenutku joj je "žestokim uvrtanjem" slomljena noga.

Socijalne službe su pet puta bile upozorene na nasilje u porodici ali nijedan jedini put nisu pronašle da nešto "ne štima" i poverovale su paru koji je tvrdio da su to "zlobne glasine".

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track