PRVA DAMA BESNA: Brižit Makron najavila tužbe posle tvrdnji desničara da je rođena kao MUŠKARAC jer KRIJE VRAT?!
Foto: EPA/LUDOVIC MARIN / POOL

dno dna

PRVA DAMA BESNA: Brižit Makron najavila tužbe posle tvrdnji desničara da je rođena kao MUŠKARAC jer KRIJE VRAT?!

Planeta -

Društvenim mrežama u Francuskoj se šire glasine da je supruga francuskog predsednika rođena kao muškarac.

Supruga francuskog predsednika Emanuela Makrona, Brižit Makron, postala je meta zlobnih priča da je rođena kao muškarac i da joj je pravo ime Žan-Mišel Tronju.

Glasina je počela da kruži po društvenim mrežama u Francuskoj pod haštegom #JeanMichelTrogneux, a kako piše Dejli mejl, Brižit Makron - rođena kao Brižit Mari-Klod Tronju- planira da pokrene tužbu protiv osobe/osoba koje su pokrenule ovu zlobnu glasinu.

Kontroverzna teorija objavljena je u ekstremno desničarskom časopisu "Činjenice i dokumenta" (Faits et Documents) u septembru a, kako navode francuski mediji, u pitanju je trogodišnja istraga koju su potvrdili "brojni stručnjaci".

Mesečnik je svoju tvrdnju potkrepio navodnom činjenicom da javnost nema priliku da vidi fotografije mlade Brižit Makron, kao i da prva dama "krije svoj vrat".

Glavno ime u ovoj priči je Nataša Rej, novinarka koja tvrdi da je tri godine istraživala Brižit Makron i došla u posed dokumenata koja mogu da potvrde da je prva dama rođena kao muškarac. Taj "dokaz" je, navodi Rej, "zapečaćen u koverti i poveren advokatu" i biće objavljen u javnosti ako se u Francuskoj uvede obavezna vakcinacija protiv korone.

Nakon toga je hešteg #JeanMichelTrogneux postao jedna od gorućih tema o kojima se najviše raspravljalo među francuskim korisnicima Tvitera, i bio je omiljen među antivakserima i teoretičarima zavere.

Mediji navode i da su nepoznate osobe više puta pokušale da promene unos o Brižit Makron u Vikipediji i ubace da je 68-godišnja prva dama rođena kao Žan-Mišel Tronju.

Slične tvrdnje pojavile su se i 2017. godine na račun tadašnje prve dame SAD Mišel Obame. Tada je Aleks Džouns, čovek iza InfoVors (InfoWars) sajta tvrdio da supruga 44. američkog predsednika "ima veliki penis" i "liči na trandžu". Slične priče kružile su društvenim mrežama i o Džasindi Ardern, premijerki Novog Zelanda. Inače, glasine o Brižit Makron pojavile su se nekoliko meseci pre francuskih predsedničkih izbora a, ako je suditi po anketama, suprug Brižit Makron, Emanuel, ima najviše šansi da osvoji drugi predsednički mandat.

Francuska desničarka Marin Le Pen trenutno se smatra Makronovim glavnim rivalom u predsedničkoj trci.

Ni njen suprug Emanuel Makron nije bio pošteđen glasina da je homoseksualac i da je imao aferu sa svojim telohraniteljom Aleksandrom Benalom, ali i bivšim šefom Radio Francuske Matjeom Galeom, što je Makron demantovao.

"Reći da nije moguće da čovek živi sa starijom ženom, a da nije homoseksualac ​​ili skriveni žigolo je mizogeno. I to je takođe homofobično. Da sam homoseksualac to bih rekao otvoreno i tako bih živeo", poručio je Makron.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track