NAPADAČ IZ DENVERA POZNAVAO ŽRTVE: Ciljao određene ljude na osnovu ličnih i poslovnih odnosa, bio pod istragom FOTO
Foto: Hector Acevedo / Zuma Press / Profimedia

ubio 5 ljudi na nekoliko lokacija

NAPADAČ IZ DENVERA POZNAVAO ŽRTVE: Ciljao određene ljude na osnovu ličnih i poslovnih odnosa, bio pod istragom FOTO

Planeta -

Naoružani napadač koji je na nekoliko lokacija u Denveru ubio pet osoba i ranio dve, ciljao je svoje žrtve na osnovu ličnih i poslovnih odnosa, saopštile su vlasti.

Napadač Lindon Džejms MekLeod (47) ubijen je u ponedeljak uveče nakon što je ranio policajca u Lejkvudu, prometnoj trgovačkoj četvrti u predgrađu Denvera.

Policajac je uspeo da uzvrati vatru na Mekleoda, ubivši ga, rekao je portparol policije Džon Romero.

Policija je saopštila da je napadač poznavao većinu svojih žrtava, ali ne i poslednju osobu u koju je pucao, 28-godišnju Saru Stek, zaposlenu u hotelu u Lejkvudu, koja je preminula od posledica ranjavanja.

0649545657, Denver, pucnjava
foto: Michael Ciaglo / Getty images / Profimedia

Ona je očigledno bila meta zbog Mekleodovog spora sa hotelom u kome je radila, navela je policija.

Mekleod je nekada imao firmu u Denveru na adresi gde je, prema evidenciji Kancelarije državnog sekretara Kolorada, sada salon za tetoviranje. Prva pucnjava dogodila se u salonu za tetoviranje koji se nalazi na oko kilometar i po od te lokacije.

0649546072, Denver, pucnjava, salon za tetoviranje
foto: Michael Ciaglo / Getty images / Profimedia

Šef policije Denvera Pol Pazen rekao je na konferenciji za novinare da je Mekleod bio pod istragom 2020. i 2021. godine, ali nije rekao zbog čega. Napadač je prvo otvorio vatru u salonu za tetoviranje, ubio dve žene i ranio muškarca, nakon čega je otišao do kuće, takođe u Denveru, gde je ustrelio muškarca, navela je policija u utorak na konferenciji za novinare.

Vratio se u Lejkvud, gde je ubio još jednog muškarca, u drugom salonu za tetoviranje, a onda ušao u hotel, gde je ispalio više hitaca u ženu koja je radila na recepciji. Ona je podlegla ranama.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track