ODBAČENE OPTUŽBE PROTIV EPSTAJNOVIH ČUVARA: Nisu obišli njegovu ćeliju u noći samoubistva
Foto: Profimedia / Splash

slučaj iz 2019.

ODBAČENE OPTUŽBE PROTIV EPSTAJNOVIH ČUVARA: Nisu obišli njegovu ćeliju u noći samoubistva

Planeta -

Godine 2019, američki finansijer i seksualni prestupnik Džefri Epstajn, koji je bio suočen sa do 45 godina iza rešetaka zbog optužbi za trgovinu ljudima, navodno je izvršio samoubistvo obesivši se u svojoj zatvorskoj ćeliji tokom pritvora u Metropoliten popravnom centru na Menhetnu.

U ponedeljak je savezni sudija u Njujorku odbacio krivični postupak savezne vlade protiv dvojice zatvorskih čuvara na Menhetnu koji su priznali da su falsifikovali dosije u noći kada je Epstajn izvršio samoubistvo u svojoj ćeliji 2019.

Optuženi su da ga nisu obišli u noći između 9. i 10. avgusta 2019. i da su ostali u kancelariji.

Okružni sudija Analisa Tores odbacila je tužbe protiv dvojice zatvorskih čuvara, Tova Noela i Majkla Tomasa, nakon što su se u maju prošle godine povinovali tužiocima da odsluže 100 sati društveno korisnog rada u periodu od šest meseci.

Ranije su optuženi da su spavali i surfovali internetom u noći Epstajnovog samoubistva.

Džefri Epstajn je 2005. odslužio 13-mesečnu kaznu u Sjedinjenim Državama pod optužbom da je zlostavljao maloletnu devojčicu.

U julu 2019. ponovo je uhapšen, ovog puta zbog sumnje da je vodio lanac trgovine seksom koji je mamio maloletne devojke na njegovo imanje u Njujorku i Floridi da prisustvuju seksualnim zabavama.

Kasnije tog meseca, Epstajn, koji se suočio sa do 45 godina iza rešetaka nakon osude, izvršio je samoubistvo u svojoj zatvorskoj ćeliji.

Kurir.rs/Sputniknews/Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track