KOLUMBIJSKI KOMANDOS UHAPŠEN ZBOG ATENTATA NA PREDSEDNIKA HAITIJA: Hapšenje u Americi put za podizanje 1. optužnice za smrt Moiza!
Foto: EPA / Orlando Barria

mario palasios

KOLUMBIJSKI KOMANDOS UHAPŠEN ZBOG ATENTATA NA PREDSEDNIKA HAITIJA: Hapšenje u Americi put za podizanje 1. optužnice za smrt Moiza!

Planeta -

Američke vlasti uhapsile su jednog Kolumbijca zbog navodne umešanosti u atentat na predsednika Haitija Žovenela Moiza, izjavio je agenciji Rojters jedan zvaničnik agencija za sprovođenje zakona, dodajući da će se muškarac tokom popodneva prvi put pojaviti pred sudom.

Hapšenje bivšeg komandosa utire put za podizanje prve optužnice za ubistvo koje je izazvalo političku krizu u karipskoj naciji. Vlasti Haitija su uhapsile 45 osoba u vezi sa zločinom, ali još nisu podigle nijednu optužnicu.

Kolumbijac Mario Palasios treba da se pojavi pred federalnim sudom u Majamiju u utorak popodne.

Vest o hapšenju prvo je objavio Majami Herald, koji je naveo da će Palasios biti optužen za "zaveru za pružanje materijalne podrške koja je dovela do smrti stranog lidera, i zaveru za otmicu i ubistvo stranog lidera." Vlasti Haitija su identifikovale Palasiosa kao člana grupe bivših kolumbijskih vojnika koji su učestvovali u upadu u Moizovu rezidenciju prošlog jula. Priveden je u oktobru na Jamajci i deportovan nazad u Kolumbiju u ponedeljak, kada je uhapšen, potvrdile su Rojtersu dve upućene osobe, prenosi Glas Amerike.

Nacionalna policija Kolumbije saopštila je da je kooridinisala sa panaskim i američkim vlastima hapšenje Palasiosa na osnovu crvene poternice Interpola, dodajući da je on u ponedeljak uveče prebačen na Floridu, pošto se sastao sa agentima FBI.

Kurir.rs / Fonet, Foto: EPA / Orlando Barria

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track