PROTESTI SE ŠIRE KAZAHSTANOM Od jutra sukobi sa policijom i Nacionalnom gardom! Suzavac i šok bombe u više gradova VIDEO
Foto: Printscreen Twitter/@theragex/@RT_com/@aldin_ww/@izvestia_ru

obojena revolucija

PROTESTI SE ŠIRE KAZAHSTANOM Od jutra sukobi sa policijom i Nacionalnom gardom! Suzavac i šok bombe u više gradova VIDEO

Planeta -

Iako je kazahstanska vlada podnela ostavku, a predsednik Kasim-Džomart Tokajev pozvao na smirivanje, protesti se od ranog jutra nastavljaju.

U nekoliko gradova su građani opkolili sedišta lokalne administracije.

Nacionalna garda i policija od ranog jutra sukobljavaju se sa demonstrantima.

Čak su zapalili i neka vozila snaga bezbednosti.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije se oglasilo saopštenjem da prate pažljivo situaciju i da nema povređenih ruskih građana.

Podsetimo, juče su u Kazahstanu održani protesti zbog povećanja cena gasa koji su prerasli u sukobe demonstranata sa policijom.

Predsednik Kazahstana Kasim-Džomart Tokajev prihvatio je ostavku vlade nakon što je poskupljenje goriva u zemlji izazvalo nemire u kojima je povređeno skoro 100 policajaca. Tokom jučerašnjeg protesta u Kazahstanu uhapšeno je više od 200 ljudi.

Kako se dodaje, u Alma Ati, Šimkentu i Tarazu demonstranti su pokušali da napadnu akimat, razbijali prozore i vrata na zgradama. "Bilo je slučajeva da je masa koristila kamenice, štapove, suzavac i molotovljeve koktele", saopštila je pres-služba.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track