FOTOGRAFIJE KOJE SU OBIŠLE SVET! KAMION NA RUBU PROVALIJE, IZVLAČILI GA TRI DANA: Samo sam pratio navigaciju
Foto: ViralPress / Viral Press / Profimedia

neverovatne scene

FOTOGRAFIJE KOJE SU OBIŠLE SVET! KAMION NA RUBU PROVALIJE, IZVLAČILI GA TRI DANA: Samo sam pratio navigaciju

Planeta -

Početak 2022. godine bio je vrlo dramatičan na severu Kine. Na području grada Gangzija u provinciji Šansi došlo je do incidenta čije su fotografije obišle svet, a samo srećom izbegnute su teške posledice.

Vozač kamiona vodio se uputstvima uređaja za GPS navigaciju i tako je došao do uskog dela puta. Kamion je bio preširok za prolazak, ali je vozač je svejedno nastavio. Shvatio je da ipak neće uspeti da prođe pa je pokušao da se vrati vožnjom unazad i u jednom trenutku gotovo upao u provaliju duboku gotovo stotinu metara.

Prizori sa mesta nesreće deluju nestvarno, kabina i prednji deo prikolice vise sa litice, pa je pravo čudo kako je vozač, uspep da se izvuče iz kabine i pobegne na sigurno. Svemu je svedočio motociklista koji je vozio iza kamiona, a koji je u lokalnim medijima imenovan samo kao Vu.

0650950028, kamion
foto: ViralPress / Viral Press / Profimedia
0650950031, kamion, provalija, litica, Kina
foto: ViralPress / Viral Press / Profimedia

- Ovaj put ima ograničenja i ne može da prođe nijedno vozilo koje je više od dva metra. Snežilo je čitavog dana, teretnjak je nastavio vožnju i skliznuo sa puta. Pokušao da se izvuče, ali samo što nije pao sa planine i sada je saobraćaj potpuno blokiran, rekao je.

0650950054, kamion, litica
foto: ViralPress / Viral Press / Profimedia

Akcija izvlačenja kamiona potrajala je čak tri dana, a u nju su bila uključena čak tri kamiona za vuču. S obzirom na složenost situacije, nije preostalo ništa drugo nego da se vozilo preseče napola, pa da se tako u komadima izvuče sa opasnog puta. Saobraćaj se normalizova 3. januara u poslepodnevnim časovima.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track