PREMINUO MILIONER-UBICA: Robert Durst umro u zatvoru godinu dana pošto je osuđen za ubistvo
Foto: Myung J. Chun / AFP / Profimedia

kraj

PREMINUO MILIONER-UBICA: Robert Durst umro u zatvoru godinu dana pošto je osuđen za ubistvo

Planeta -

Robert Durst, ekscentrični milioner koji je prošle godine osuđen zbog ubistva, preminuo je u zatvoru u Kaliforniji. Imao je 78 godina.

Durst je preminuo od prirodnih uzroka. Lečio se od kovida, a imao je i čitav niz pridruženih bolesti.

Milioner je služio doživotnu kaznu bez mogućnosti pomilovanja, a porora u Njujorku ga je 1. novembra optužila za ubistvo supruge Kejti Mekormak Durst. Prema Durstovom bizarnom životu snimljen je dokumentarac "Jinx" emitovan na HBO tokom čijeg snimanja je on priznao krivicu za ubistvo.

Durst koji je rođen u bogatoj porodici agenata za nekretnine i građevinaca, postao je ozloglašen kada su tri osobe njemu bliske preminula, počevši od prve supruge Kejti Mekormak Durst.

Policija ga je sve vreme sumnjičila da je ubio ženu ali nisu imali dovoljno dokaza sve dok tokom snimanja dokumentarca Durst nije sam, nenamerno, priznao krivicu.

Njegovi advokati na sudu su tvrdili da je dokumentarac pažljivo izmontiran tako da je njegovo "Šta sam kog đavola uradio? Ubio sam ih sve, naravno" priznanje izvučeno iz konteksta. Durstovi komentari nisu doveli do zatvaranja slučaja ubistva njegove žene ali jesu rešili slučaj ubistva njegove prijateljice Suzan Berman koju je ubio kako ga ne bi odala policiji.

Pošto je izbegao hapšenje i pobegao u Teksas, prerušivši se u nemu ženu, upucao je i ubio komšiju, navodno u samoodbrani. Oslobođen je optužbe za ubistvo.

Durst se onda vrartio u Los Anđeles kako bi se pojavio na suđenju za ubistvo Bermanove. Tada mu je dijagnostifikovan rak bešike, koronavirus i generalno loše zdravstveno stanje.

Uprkos tome, suđenje je nastavljeno i tokom unakrsnog ispitivanja, Durst je priznao da je ubio suprugu i prijateljicu posle čega je osuđen za ubistvo.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track