Pobedila jedan rak, a drugi se sam povukao!

Devojčicu spaslo čudo

Pobedila jedan rak, a drugi se sam povukao!

Planeta -
Britanki Emili Klark (9) zbog kancera izvađen bubreg, a onda, posle 10 meseci, bolest zahvatila i drugi organ, koji je neočekivano sam ozdravio

LONDON - Hrabro dete.Britanka Emili Klark (9) iz Njukasla dva puta je pobedila redak oblik raka bubrega, Vilmsov tumor. Prvi kancer je bio neizlečiv, pa joj je organ izvađen, a drugi, koji se pojavio na drugom bubregu posle deset meseci, nekim čudom se sam od sebe povukao.Prvi put Emili je smrtonosna bolest otkrivena kad je imala svega dve godine.- Emili je imala retku kombinaciju tumora, koju doktori do tada nisu videli. Zbog toga smo više od godinu dana živeli u bolnici, a ona je neprestano morala da ide na ispitivanja. Primala je intenzivnu hemoterapiju, što je imalo mnogo neželjenih efekata. Oštetila joj se sluzokoža grla i dobila je rane po ustima, tako da više nije mogla da jede, guta i priča. Otpali su joj nokti i sva kosa - sa suzama priča devojčicina majka Kler Klark (34).Nakon preživljenog pakla, kad su pomislili da su definitivno pobedili smrtonosnu bolest, rak se razvio u drugom bubregu.- Tumor joj je ponovo dijagnostikovan na dan kad se rodila njena mlađa sestra Lili, koja sada ima pet godina. Kad su nam lekari rekli: „Vratio se!“, ceo svet nam se srušio. Tada je morala da krene na dijalizu, koja je trajala narednih 18 meseci. Kada smo videli da je situacija preozbiljna, pripremila sam se da Emili dam svoj bubreg - rekla je Kler.Međutim, onda se dogodilo neočekivano. Emilin bubreg je počeo da se oporavlja, dok konačno nije potpuno ozdravio, a iznenađeni lekari nazvali su devojčicu pravim medicinskim čudom. Ona je sada zdrava i može da živi kao i sva ostala deca njenog uzrasta, uz povremene kontrole kod lekara.

Emili (druga sleva) sada je zdrava i uživa u životu sa svojom porodicom
Emili (druga sleva) sada je zdrava i uživa u životu sa svojom porodicom

Velika žurka za EmiliPresrećni roditelji hrabre Emili, Kler i Stjuart (41), pripremaju veliku proslavu za prijatelje i rođake koji su bili uz njih dok su preživljavali najgore trenutke u životu.- Emilin deseti rođendan je početkom septembra i tada ćemo joj prirediti slavlje kakvo zaslužuje. Sada smo najsrećniji roditelji na svetu, a ona je naše malo čudo - istakla je Kler.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track