Pod kontrolom požari na području Trebinja
Foto: Pozar, Srbija, Tanjug

Pod kontrolom požari na području Trebinja

Planeta -
I dalje je aktivan požar na području Bijele gore gde vatru gase vatrogasci, pripadnici civilne zaštite, meštani i 18 deminera Republičke uprave civilne zaštite iz Trebinja i Pala

BANJA LUKA - Požari na liniji Grmljani-Sedlari-Poljice-Diklići na području Trebinje, kao i na Trebinjskim brdima stavljeni su pod kontrolu, saopštila je Uprava civilne zaštite Republike Srpske.

Na širem području Trebinjskih brda u 18 naleta dejstvovao je helikopter Oružanih snaga BiH u periodu od 6.10 do 10.25 časova, navodi se u izveštaju Republičke uprave civilne zaštite, preneli su mediji RS.

I dalje je aktivan požar na području Bijele gore gde vatru gase vatrogasci, pripadnici civilne zaštite, meštani i 18 deminera Republičke uprave civilne zaštite iz Trebinja i Pala.

Na području opštine Bileća aktivan je požar na planini Sitnici, dok se vatrena stihija iz pravca Vučjeg dola, na teritoriji Crne Gore, širi prema Baljcima i preti da pređe na teritoriju RS.

Ponovo je aktivan požar u selu Kačanj prema Mekoj Grudi području opštine Bileća. U akciji gašenja angažovani su vatrogasci, pripadnici civilne zaštite i meštani.

Vatra gori i u selu Zasada, a u akciji gašenja učestvuju meštani i vatrogasci sa jednim vozilom.

Na području opštine Ljubinje aktivan je požar u rejonu Brezovih dola u čijem gašenju učestvuje šest vatrogasaca. Aktivan je i požar na području Plana dola - Žabica koji gasi pet vatrogasaca sa jednim vozilom.

U Gacku je aktivan požar na planini Bjelasici, dok na području opštine Nevesinje gori na nepristupačnom terenu na planini Crvanj i ne ugrožava naselja. Jedan krak ovog požara prema selu Kovačići je pod kontrolom.

Požar koji je izbio oko 13 časova u selu Rogače, na području Nevesinja, preti stambenim objektima i u toku je akcija gašenja.

Požar u selu Lukavac je ugašen.

Svakodnevno na područje opštine Istočni Mostar vatra prelazi iz pravca Rujišta u Federaciji BiH i stanje na ovom požarištu se prati.

Ponovo je aktivan požar na planini Čemernici na području opštine Kneževo, ali je pod kontrolom i nema ugroženog stanovništva ni objekata. Stanje na ovom požarištu prate radnici šumskog gazdinstva. Aktivan je i požar u kanjonu rijeke Ugar, ali je pod kontrolom. Gori nisko rastinje i šikara, a vetar otežava gašenje.

U rejonu Dubrave ulažu se napori da bi se sprečilo širenje vatre prema selu. Trenutno nema ugroženog stanovništva ni objekata. Vatru gase vatrogasci, radnici šumskog gazdinstva i meštani.

Na području opštine Jezero aktivan je požar u zaseoku Ćumezlije, a stanovništvo i objekti nisu ugroženi. Požarom je zahvaćeno oko 500 metara kvadradnih trave i niskog rastinja. U akciji gašenja angažovano je 10 ljudi sa naprtnjačama.

Na području sela Stjenice u opštini Rogatica ponovo je buknuo požar i gori nisko rastinje. U selu Zamegresi na području opštine Novo Goražde požar je i dalje aktivan, ali zbog miniranog i nepristupačnog terena nije moguće njegovo gašenje.

Gori i na području Lokvi i požar se širi prema repetitoru. U akciji gašenja učestvuju vatrogasci i radnici M:tel-a.

I dalje je aktivan požar u rejonu Gostuna i širi se prema području opštine Čajniče, ali zbog nepristupačnog terena njegovo gašenje nije moguće, navode mediji u RS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track