ŠOK SNIMAK: Medicinska sestra pomagala antivakserima da lažiraju potvrde i PROSIPALA VAKCINE, a evo i koliko joj je bilo plaćeno
Foto: Waldemar Thaut / Panthermedia / Profimedia

italija

ŠOK SNIMAK: Medicinska sestra pomagala antivakserima da lažiraju potvrde i PROSIPALA VAKCINE, a evo i koliko joj je bilo plaćeno

Planeta -

Video snimak medicinske sestre iz Italije koja sadržaj vakcine ubrizgava u vatu umesto u ruku pacijenta pojavio se na društvenim mrežama.

Policija u Italiji uhapsila je nekoliko medicinskih sestara za koje kažu da su pomogle antivakserima da lažiraju svoj status vakcinacije protiv kovida-19 tako što su prvo ispraznile svoje špriceve ​​pre nego što su ih ubole u ruke, preneo je Mondo.

Policijska uprava Palerma objavila je u na Tviteru snimak na kojem se vidi 58-godišnja žena u centru za vakcinaciju koja pokazuje pacijentima da je ispraznila njihovu dozu u pamučnu gazu. Žena je potom "vakcinisala" ljude praznim špricem.

Medicinska sestra je takođe lagala da je i sama primila buster dozu vakcine. Policija ju je optužila za falsifikovanje i proneveru.

Još jedna medicinska sestra iz Italije je uhapšena je 12. januara u Ankoni i optužena od strane policije da je lažirala da je davala vakcine oko 45 ljudi. Policija je saopštila da su antivakseri plaćali medicinskoj sestri oko 340 evra po injekciji da prskaju doze vakcine u kantu za smeće pre nego što ih ubodu.

Italija, koja je u potpunosti vakcinisala oko 75,1 odsto svoje populacije, i dalje pokušava da natera više ljudi da se vakcinišu.

Kurir.rs/Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track