Demonstranti pokušali da uhapse Kondolizu Rajs

Narod nagrnuo

Demonstranti pokušali da uhapse Kondolizu Rajs

Planeta -
Pripadnici antiratnog pokreta "Koud pink" nosili su lisice i pokušali da uđu u centar gde je Rajsova prisustvovala jednom skupu u okviru konvencije republikanaca

TAMPA - Policija je sprečila 12 antiratnih demonstranata da uđu u objekat gde je bivša državna sekretarka Kondoliza Rajs prisustvovala jednom skupu, nakon što je ta grupa demonstranta rekla da namerava da je "uhapsi" zbog ratnih zločina.

Pripadnici antiratnog pokreta "Koud pink" nosili su lisice i pokušali da uđu u centar gde je Rajsova prisustvovala jednom skupu u okviru konvencije republikanaca koja je danas počela. Oni su rekli da žele da uhapse Rajsovu koja je bila savetnik za nacionalnu bezbednost Džordža V. Buša 2003. godine kada je počeo ratu u Iraku, navodi AP.

Policija je upozorila demonstrante da odu zato što se nalaze na privatnom posedu. Oni su se vratili na trotoar i nekoliko njih je leglo ispod čaršafa koji su izgledali kao da su isprskani krvlju. Demonstranti su najavili da će pokušati da uhapse i druge članove administracije Džordža V. Buša.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track