ITALIJANI ŠALJU ĐAKE U TAJNE ŠKOLE: Roditelji ne žele da im se deca vakcinišu i poštuju korona mere!
Foto: Shutterstock

drama

ITALIJANI ŠALJU ĐAKE U TAJNE ŠKOLE: Roditelji ne žele da im se deca vakcinišu i poštuju korona mere!

Planeta -

Nakon što je Italija postala jedna od najteže pogođenih zemalja tokom prvih talasa zaraze koronom, vlasti su sve više pooštravale ograničenja za nevakcinisane Italijane.

Više od 86 odsto ljudi starijih od 12 godina u Italiji je u potpunosti vakcinisano, dok je 23 miliona od 60 miliona stanovnika imalo dopunsku vakcinu.

Pošto je vakcinacija sada otvorena za decu od 5 i više godina, Rim je takođe od sledećeg meseca uveo vakcine kao obavezne za starije od 50 godina, a nevakcinisanima je zabranio ulazak u restorane, teretane, bazene, pozorišta, bioskope, sportske događaje i javni prevoz, izuzev samo oni koji su se nedavno oporavili od korone.

Da bi protestovali protiv ograničenja i pokazali svoje nepoverenje u vakcinu, porodice „traže alternative“ zdravstvenom protokolu koji se primenjuje u javnim školama, uključujući nošenje maski.

U regionu Južnog Tirola, više od 600 dece je izbačeno iz italijanskog obrazovnog sistema od septembra 2021. godine, a mnoga su poslata u nezvanične ustanove, van kontrole ministarstva obrazovanja.

Ali vlasti su „zabrinute za decu“ u takvim ustanovama, jer „ne prate zvanične programe ili nemaju akreditovane nastavnike“, rekla je za FRANCE 24 pokrajinska direktorka za škole nemačkog govornog područja Sigrun Falkenštajner.

Kurir.rs/France 24

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track