GISLEJN MAKSVEL TRAŽI PONOVNO SUĐENJE U SLUČAJU SEKSUALNOG ZLOSTAVLJANJA Evo i koji je razlog za to!
Foto: Handout / AFP / Profimedia

prijateljica i madam džefrija epstajna

GISLEJN MAKSVEL TRAŽI PONOVNO SUĐENJE U SLUČAJU SEKSUALNOG ZLOSTAVLJANJA Evo i koji je razlog za to!

Planeta -

Gislejn Maksvel je zvanično zatražila ponovno suđenje, nekoliko sedmica nakon što je osuđena zbog optužbi za seksualno zlostavljanje.

Maksvelova je proglašena krivom za regrutovanje i trgovinu mladim devojkama koje je seksualno zlostavljao pokojni američki finansijer Džefri Epstajn.

Ona tek treba da bude osuđena i preti joj do 65 godina zatvora. Zahtev za ponovno suđenje usledio je nakon što je porotnik u ovom slučaju rekao medijima da je koristio sopstveno iskustvo seksualnog zlostavljanja kako bi uticao na porotnike da donesu presudu, prenosi BBC.

U sudskom podnesku u sredu u Njujorku, jedan od Maksvelinih advokata je zatražio da to ostane javno objavljeno dok sud ne donese odluku o "podnescima koji se odnose na porotnika 50".

Nisu imenovali porotnika.

Maksvel je proglašena krivom po pet od šest tačaka sa kojima se suočila - uključujući i najtežu optužbu, onu za seksualnu trgovinu maloletnicima.

O njenoj zatvorskoj kazni odlučiće američki okružni sudija Alison Nejtan, koja još nije odredila datum izricanja presude.

Za sada, sudija Nejtan će čekati da dobije izveštaj pre izricanja kazne.

Ovo će sastaviti nepristrasni istražitelj koji će ispitati stvari kao što su poreklo, porodica, obrazovanje i istorijat zaposlenja Maksvelove kako bi se utvrdilo da li nešto od ovoga treba da utiče na težu ili blažu kaznu.

Maksvel je proglašena krivom za: seksualna trgovina maloletnicima, transport maloletnog lica sa namerom da izvrši krivičnu polnu radnju, zavera za transport maloletnika sa namerom da se upuste u seksualne radnje, zavera za vršenje seksualne trgovine maloletnicama, zavera da se maloletnice privole da putuju radi nezakonitih seksualnih radnji.

Ona je proglašena da nije krva po jednoj tački - navođenje maloletnica da putuju da bi se upustile u nezakonite seksualne radnje.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track