JEDANAEST SATI PAKLA DO ZEMLJE SNOVA: Holanđani u stajnim trapu aviona pronašli slepog putnika - Južnoafrikanca! VIDEO
Foto: - / Wavebreak / Profimedia

hrabro

JEDANAEST SATI PAKLA DO ZEMLJE SNOVA: Holanđani u stajnim trapu aviona pronašli slepog putnika - Južnoafrikanca! VIDEO

Planeta -

Holandske vlasti otkrile su slepog putnika koji se krio u prednjem točku teretnog aviona kada je u nedelju ujutro sleteo na amsterdamski aerodrom Šiphol.

Čovek se krio više od 11 sati otkako je plan poleteo iz Johanesburga u Južnoj Africi, prema portparolu aerodroma Šiphol i policiji. Iako osoba nije identifikovana, zvaničnici su rekli da se veruje da ima između 16 i 35 godina.

„Saznali smo da je jutros pronađena osoba koja se nalazila u teretnom avionu na teretnoj platformi aerodroma“, rekla je portparolka aerodroma Šiphol Vilemajke Koster za Si-En-En. Holandska kraljevska vojna policija rešava situaciju, rekao je Koster.

Zemaljska posada aerodroma je prvo primetila nešto što je ličilo na osobu i odmah obavestila nadležne organe. Po dolasku na lice mesta, holandska policija i hitne službe potvrdile su da je muškarac živ, ali da ima nisku telesnu temperaturu, rekla je portparolka holandske kraljevske vojne policije Džoan Helmonds.

„Bili smo iznenađeni kada smo pronašli ovog čoveka, ali još više što je bio živ nakon što je avion preleteo preko 10.000 [kilometara] na veoma, veoma niskim temperaturama“, rekla je portparolka holandske kraljevske vojne policije Džoan Helmonds za CNN.

Muškarac je oživljen i stabilizovan na aerodromu, a zatim prevezen u bolnicu u Amsterdamu, dodao je Helmonds.

„Kada se muškarac oporavi i otpusti u bolnici, biće obrađen u Centru za tražioce azila (AZC) gde će biti utvrđen njegov status da li zaista traži azil“, rekao je Helmonds.

Vremena letenja između Johanesburga i Amsterdama u proseku su oko 11 sati, a da je let imao zaustavljanje u Keniji, putovanje bi bilo nekoliko sati duže, prema Kraljevskoj holandskoj vojnoj policiji,

Kargoluks, luksemburška kargo avio-kompanija u kojoj je slepi putnik bio, odbio je da komentariše vest dok se ne završi istraga o situaciji.

Kurir.rs/CNN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja