OPSADA OD 11 SATI Japan u šoku posle zločina koji se ne viđa često: Zarobio 3 medicinska radnika, pa likvidirao lekara
Foto: EPA-EFE/HOW HWEE YOUNG

okolnosti se istražuju

OPSADA OD 11 SATI Japan u šoku posle zločina koji se ne viđa često: Zarobio 3 medicinska radnika, pa likvidirao lekara

Planeta -

Japanska policija uhapsila je muškarca posle 11-časovne opsade tokom koje je napao trojicu medicinskih radnika koji su došli u njegovu kuću, i hicem iz pištolja ubio jednog od njih.

Kako piše BBC, Hiroši Vatanabe, 66-godišnjak iz Fudžimona, optužen je za ubistvo nakon zločina koji se dogodio u četvrtak, severno od Tokija.

Vatanabe je kao taoca držao poznatog lekara Junićija Suzukija, koga je potom i ubio. Suzuki je preminuo u bolnici.

Ovako teški zločini počinjeni vatrenim oružjem retkost su u Japanu zbog stroge regulacije. Za sada se ne zna šta je dovelo do nasilja niti kako je osumnjičeni došao u posed pištolja, za koji su neki mediji naveli da je lovački. Policija još uvek istražuje sve okolnosti zločina.

Japanski mediji preneli su da je lekarski tim zapravo njegovao majku osumnjičenog, koja je nedavno umrla. U četvrtak uveče ih je pozvao da dođu do njega, što su iz saosećanja i učinili, objavio je Džapen tajms.

Policija je prvu dojavu dobila oko 21 čas po lokalnom vremenu, nakon što su susedi prijavili da čuju pucnje a potom su ispred kuće pronašli jednog od lekara koji je krvario iz rana na grudima i stomaku.

Medicinski brat je prebačen u bolnicu gde je i dalje u kritičnom stanju, saopštila je policija. Drugi muškarac je uspeo da pobegne iz kuće u policijsku stanicu, javljaju mediji.

U petak ujutro, dok je opsada još uvek bila u toku, vlasti su evakuisale oko 110 stanovnika iz kraja i zatvorile obližnje škole.

Policija je nedugo potom provalila u kuću, gde je pronašla Suzukija i uhapsila osumnjičenog.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track