VITALIJ KLIČKO OKAČIO RUKAVICE O KLIN ALI I DALJE SPREMAN ZA BORBU: Ako Rusija napadne Ukrajinu uzeću mitraljez i krenuti u rat!
Foto: Profimedia, Printscreen/Youtube

BIVŠI SVETSKI PRVAK U BOKSU

VITALIJ KLIČKO OKAČIO RUKAVICE O KLIN ALI I DALJE SPREMAN ZA BORBU: Ako Rusija napadne Ukrajinu uzeću mitraljez i krenuti u rat!

Planeta -

Gradonačelnik Kijeva i bivši svetski prvak u boksu u teškoj kategoriji Vitalij Kličko rekao je u eteru kanala Ukrajina 24 da će u slučaju ruskog napada na Ukrajinu aktivno učestvovati u odbrani.

"Ako počne vojna agresija, ja ću kao bivši vojnik uzeti mitraljez i krenuti u rat", rekao je Kličko, a prenosi ruska RIA Novosti.

Kritikovao Nemačku

Ranije je Kličko kritikovao odluku nemačke da u Ukrajinu kao pomoć pošalje pet hiljada vojnih šlemova.

0188622450, Vitalij Kličko
foto: CARL COURT / AFP / Profimedia

"Pet hiljada šlemova - to mora da je šala. Šta će nam Nemačka sledeće poslati kao podršku? Jastuke?", ogorčen je Kličko.

0331742105, Vitalij Kličko
foto: Mykhailo Markiv / TASS / Profimedia

Kličko je takođe rekao da među Ukrajincima prevladava "ogromno razočaranje" jer Nemačka nije promenila svoja načela o trgovini oružjem i nije napustila projekat gasovoda Severni tok 2. Čitaoci nemačkog Špigela su pak oštro kritikovali Klička zbog njegovih izjava o nemačkoj politici u ukrajinskoj krizi.

Vitalij Kličko
foto: EPA/Sergey Dolzhenko

Kličko je takođe rekao da, ako SAD i Evropa dopuste Putinu da napadne Ukrajinu, Rusija neće stati na tome, nego će gledati i kako da ugrozi baltičke zemlje.

"Kada Putin govori o svojoj želji da vrati sovjetsko carstvo, to uključuje i bivši DDR. Stoga bi pretnja ratom protiv Ukrajine trebalo da uznemiri svakog Nemca", rekao je Kličko.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track